Aurinkolasit netistä vahvuuksilla ja ilman vahvuuksia

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Aurinkolaseja voi tilata netistä joko vahvuuksilla tai ilman vahvuuksia samalla tavalla kuin silmälasejakin voi tilata. Aurinkolasien tilaaminen ei ole kuitenkaan mielestäni ihan ongelmatonta. Tähän kirjoitukseen olen koonnut omia mietteitäni aurinkolasien tilaamisesta netistä.

Kirjoituksessani Silmälasit netistä – mitä tulee huomioida olen kertonut enemmän omilla vahvuuksilla olevien lasien tilaamisesta yleensä. Suosittelen tämän kirjoituksen lukemista, jos suunnittelet omilla vahvuuksilla olevien aurinkolasien tilaamista netistä.

Osassa nettikaupoista aurinkolasit saa tehtyä vain silmälasikehyksiin

Varsinkin suomenkielisillä nettisivustoilla näyttää olevan selkeästi sellainen linja, että aurinkolasit saa tehtyä vain normaaleihin silmälasikehyksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas valitsee nettikaupan mallistosta silmälasien kehykset, joihin hiotaan aurinkolasiväreillä varustetut voimakkuuksilla olevat linssit.

Ongelmana tässä on asiakkaan kannalta se, että valmiista aurinkolaseista ei ole tällöin edes kuvia olemassa. Näin asiakkaan pitää pystyä kuvittelemaan miltä silmälasikehykset näyttävät aurinkolasien linssien kanssa.

Lisäksi se, että aurinkolaseja on saatavissa vain silmälasimallistosta tarkoittaa, että lasit eivät vastaa täysin aurinkolasimuotia. Yleensä silmälasien kehykset ovat kooltaan pienempiä kuin varsinaisten aurinkolasien kehykset.

Yleensä laseihin näytti pystyvän valitsemaan ruskean, harmaan tai vihreän linssin. Lisäksi linsseihin oli saatavissa kovapinta ja heijastamaton pinta sekä polarisointi.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Ulkomaalaisilla nettisivuilla valtavat valikoimat aurinkolaseja

Ulkomaalaisilta, yleensä englanninkielisiltä nettisivuilta näyttäisi löytyvän valtavan määrät aurinkolaseja myös omilla vahvuuksilla. Valikoima oli sanoinkuvaamattoman laaja ja lyhyelläkin tutustumisella valikoimista löytyi lähes kaikki niin sanotut huippumerkit. Ainakin osalla sivustoilla oli myös mainittu erikseen, että laseja saa tilattua myös Suomeen.

Ihmetystä aiheutti se, että osa liikkeistä lupasi hyvinkin kaareviin kehyksiin todella voimakkaita linssejä. Itse jäin miettimään pystyvätkö kyseiset nettikaupat toimittamaan oikeasti tuommoisia laseja ja jos pystyvät, niin miltä lasit oikeasti näyttävät.

Näissä merkkilaseja myyvissä nettikaupoissa lasien hinnat olivat yleensä myös selkeästi korkeammat kuin halvoissa nettikaupoissa. Yleensä hinnat olivat jonkin verran alhaisemmat kuin Suomessa. Tässä kannattaa muistaa kuitenkin se, että EU:n ulkopuolelta tilatessa tuotteisiin tulee tullit ja verot päälle.

Netistä tilatessa kannattaa muistaa myös tuoteväärennösten mahdollisuus. Vaikka sivusto näyttäisikin kaikin tavoin luotettavalta, ei tämä kerro automaattisesti tuotteiden aitoudesta.

Kirjoitus on julkaistu 1.5.2012 ja päivitetty 14.2.2014.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Rihan says

  Hei!
  Kaverini oli tilannut netistä Chanelin aurinkolasit ja ne olivat maksanut 70 euroa postikuluineen.

  Mistä pystyisi varmistamaan että aurinkolasit ovat oikeasti aidot Chanelit? Itseä ihmetyttää kun ne ovat noin halvat.

 2. Hei Rihan!
  Asiakkaan on aika hankala varmistua siitä että kyseessä on aidot aurinkolasit.

  Tietenkin jo se tuleeko aurinkolasit Chanelin kotelossa ja pahvilaatikossa kertoo jotakin.

  Nykypäivänä on kuitenkin valitettavasti myös erittäin aidon oloisia väärennöksiä.
  Optikko huomasi väärennöksen ainakin silloin jos lasit olisivat huono väärennös. Hyvä väärennös voisi sen sijaan jäädä tunnistamatta optikoltakin.

  En siis oikein osaa neuvoa muuta kuin sen että kannattaa aina googlettaa nettikaupan tietoja ennen tilausta. Joltain keskustelupalstoilta voi ehkä löytyä vihjeitä siitä jos kauppaa on syytä epäillä jostakin.

  Mistä nettikaupasta kyseiset aurinkolasit on muuten tilattu?

 3. Rihan says

  hei!
  Kiitoksia vastauksesta. Kaverini oli käynyt optikkoliikkeessä ja lasit olivat kuulemma olleet aidot optikon mielestä. En muista nyt mistä nettikaupasta ne oli tilattu.