Ruskeat piilolinssit – miten saan ruskeat silmät?

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta
Ruskea piilolinssi

Kuvassa vaaleansiniset silmät, jotka ovat muutettu ruskeiksi piilolinssien avulla. Kuva: Custom Contacts

Ruskeat piilolinssit ovat omien asiakkaideni perusteella kysytyin värillinen piilolinssi Suomessa. Valitettavasti monille asiakkaille tuottaa kuitenkin ongelmia löytää riittävän tumman ruskeita piilolinssejä. Varsinkin voimakkuuksilla olevat linssit ovat monesti aika vaaleita, enemmän hunajan värisiä kuin ruskeita.

Uskoakseni tämä ruskeiden linssien tarjonnan vähyys johtuu siitä, että globaalisti ruskea on ylivoimaisesti yleisin silmien väri. Meillä Suomessa puolestaan selkeästi yleisin silmien väri on sininen. Koska ruskeasilmäisiä on maailmanlaajuisesti huomattavasti enemmän kuin sinisilmäisiä, ei tarvetta ruskeille piilolinsseille ole niin paljon.

Omalla tavallaan hauskaa on, että Suomessa halutaan ruskeita silmiä kun taas muualla halutaan muuttaa silmät siniseksi. Tässäkään tapauksessa kaikki eivät siis osaa olla tyytyväisiä siihen mitä heillä jo on:)

Ruskeat silmät helpoiten vaaleasilmäisille

Omien kokemusteni perusteella ruskeat silmät saadaan helpoiten henkilöille, joiden silmän oma väri on hyvin vaalea, esimerkiksi vaalean sininen, vaalean vihreä tai harmahtava.

Lisäksi tietenkin vaalean ruskeat silmät saa varsin helposti muutettua tummemman ruskeammaksi. Mikäli silmän väri on kovin tumman sininen, vihreä tai harmaa, voi silmän oma väri kuultaa värillisen linssin läpi. Tällöin lopputulos ei ole puhtaan ruskea.

Ruskeiden piilolinssien valikoimista

Ruskeiden linssien valikoima on varsin suppea, mutta Suomesta niitä on saatavissa muutamilta valmistajilta. Ruskeita linssejä voimakkuuksilla löytyy ainakin Ciba Visionin, CooperVisionin ja Novalensin mallistosta. Lisäksi Novalensin StarLens 1-Day –sarjasta löytyy varsin tumman ruskea kertakäyttölinssi.

Lisäksi monilta ketjuilta löytyy värillisiä linssejä myös omista Privat Label –mallistoista ja uskoisin, että näistä löytyy myös ruskeita linssejä.

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Lopullisesti värin vaikutus selviää piilolinssisovituksessa

Siihen miten värilliset linssit vaikuttavat silmiin vaikuttaa aina silmien oma väri. Tämän takia ruskeiden linssien vaikutus selviää parhaiten piilolinssisovituksessa, jossa pystytään vertailemaan erilaisia linssejä ja varmistamaan sävyn oikeellisuus.

Se, että joku kaveri olisi saanut silmät todella aidon ruskeiksi jollakin tietyllä linssillä, ei valitettavasti kerro sitä miten kyseinen linssi toimisi sinulla.

Luonnollisesti muutenkin piilolinssisovitus on aina ensimmäinen askel värillisten piilolinssien käyttöä aloittaessa myös silloin kun kyseessä on ilman vahvuuksia olevat piilolinssit.

Lue myös laajempi kirjoitukseni värillisistä piilolinsseistä.

Kirjoitus on julkaistu alun perin 9.10.2010 ja päivitetty 24.8.2013.

Artikkelin kuvan julkaisemiseen on saatu lupa sivustoilta Custom Contacts.

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa