Aurinkolasien käyttäminen piilolinssien kanssa

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Silloin tällöin asiakkaiden kanssa keskustellessa osa asiakkaista miettii voiko piilolinssien kanssa käyttää aurinkolaseja?

Itsestään selvältä ja yksinkertaiselta tuntuva asia ei ole siis kaikille selvä.

Piilolinssien kanssa voi ja tulee käyttää aurinkolaseja. Luonnollisesti aurinkolaseissa ei tarvitse voimakkuuksia, koska jo piilolinssit korjaavat näön.

Aurinkolasit ja piilolinssit eivät siis häiritse toisiaan. Osa asiakkaista epäilee tätä, koska “siinä on kahdet lasit päällekkäin”. Päällekkäisyyttä epäileviltä olen kysynyt, että kuinka paljon piilolinssit haittaavat esimerkiksi auton tuulilasin läpi katsoessa? Ehkä vertaus ei ole kovin hyvä, mutta kertoo kuitenkin kuinka paljon päällekkäiset lasit haittaavat.

Piilolinssien kanssa monet henkilöt pääsevät ensimmäistä kertaa elämässään valitsemaan aurinkolasit ilman rajoituksia. Tällöin ei tarvitse miettiä minkälaiseen kehykseen omat linssit soveltuvat.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

UV-säteilyltä suojaavat piilolinssit ja aurinkolasit

Toinen ihmisiä mietityttävä asia on aurinkolasien tarve, kun käytetään UV-säteilyltä suojaavia piilolinssejä. Tällaistenkin piilolinssien kanssa aurinkolaseja tulee käyttää, koska piilolinssit suojaavat ainoastaan niiden alle jäävän osan silmästä. Piilolinssien ulkopuolelle jäävät side- ja kovakalvo läpäisevät kuitenkin myös UV-säteilyä.

Piilolinssit eivät siis suojaa silmää kokonaan, vaikka niissä olisikin UV-suoja. Lisäksi myös silmäluomet kannattaa suojata UV-säteilyltä. Tämän takia aurinkolaseja kannattaa käyttää, vaikka käytössä olisikin UV-säteilyltä suojaavat piilolinssit.

Kirjoitus on päivitetty 14.2.2014.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Aurinko says

  Onko olemassa sydemenmuotoisia aurinkolaseja vahvuuksilla?

  • Hei Aurinko!
   En muista nähneeni koskaan optikkoliikkeessä sydämenmuotoisia aurinkolaseja.

   Tiedän, että esimerkiksi joidenkin juhlatavaroita tai naamiaistavaroita myyvien liikkeiden valikoimaan kuuluvat myös sydämenmuotoiset aurinkolasit. Epäilen kuitenkin, että tällaisten kehysten materiaali ei kestä kehyksen uudelleen linssitystä omilla vahvuuksilla varustetuilla linsseillä.

   Valitettavasti en siis oikein osaa kertoa miten löytäisit sydämenmuotoiset aurinkolasit vahvuuksilla. Lähinnä tulee mieleen, että voisiko joku nettikauppa myydä tämmöisiä.