Aurinkolasimuoti 2011

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

–> Katso kirjoitus ja kuvia vuoden 2016 aurinkolasimuodista.

Aurinkolasimuoti keväällä ja kesällä 2011 vaikuttaa hyvin monimuotoiselta. Näkemieni mallistojen perusteella laseista löytyy hyvin erilaisia muotoja. Yleisilmeeltään lasit ovat muodosta riippumatta edelleen varsin kookkaita viime vuosien tapaan.

Mallistoissa on mielestäni paljon vintage-henkisiä malleja sekä vaikutteita 80-luvulta.

Naisten malleissa kissansilmät ja perhosmuodot jatkavat voittokulkuaan viime vuoden tapaan.

Useammalta edelliseltä vuodelta tuttu pilottimalli on tänäkin vuonna esillä monessa mallistossa. Erilaisia pilottimalleja löytyykin sekä miehille että naisille.

Muodoissa menty pyöreämpään suuntaan

Aurinkolasien muoto on mielestäni muuttunut yhä enemmän pyöreämpään suuntaan. Kantikkaiden kehysten muoto ei ole enää kuin viivoittimella vedetty, vaan niissäkin on havaittavissa pyöreitä linjoja, vaikka yleisilme olisikin edelleen kantikas.

Muutenkin pyöreät ja soikeat muodot tekevät vahvasti paluuta vuoden 2011 mallistossa.

Metallikehyksisiä vaihtoehtojakin löytyy

Valtaosa aurinkolaseista on tänäkin vuonna muovia. Mielestäni kuitenkin metallikehysten määrä on lisääntynyt viime vuoteen nähden jonkin verran.

Metallikehyksisten vaihtoehtojen lisääntyminen on varmasti mukavaa kuultavaa monelle suomalaiselle. Meillä suomalaisilla kun on monesti matala nenänselkä ja korkeat poskipäät. Usein tähän yhdistelmään voi olla haastavaa löytää hyvin istuvaa muovikehystä, koska yleensä niissä ei ole säädettäviä nenätukia toisin kuin metallikehyksissä malleissa.

Väreissä monimuotoisuutta

Väreistä vallalla on erilaiset ruskean sävyt. Lisäksi kehyksissä käytetään paljon niin sanottua havanna-väritystä, jossa on yhdistelty saman värin eri sävyjä “läiskittäin”.

Valkoinen on toinen väri mitä on käytössä paljon.

Mitään selvää suosikkisävyä on kuitenkin mielestäni hankala nimetä. Monimuotoisuutta korostaakin se, että erilaisia kehysvaihtoehtoja löytyy myös punaisena, sinisenä ja vihreänä sekä tietenkin myös mustia vaihtoehtoja on tarjolla.

Viime vuoden tapaan kehyksistä löytyy monenlaisia printtikuvioita jotka voivat olla kehyksen pinnassa tai taustalla. Lisäksi myös kerrosväritystä

80-luvun siniset peililinssit palaamassa vuoden 2011 aurinkolasimuotiin?

Perinteisten ruskeiden, harmaiden ja vihreiden linssien rinnalle on taas muutaman vuoden tauon jälkeen tullut sinisiä ja pinkkejä linssejä. Siniset peililinssit, jotka olivat 80-luvulla todellinen trendi, ovat tekemässä paluuta. Esimerkiksi Policelta löytyy kokonainen Blue Collection, jossa yhteistä on siniset peililinssit.

Oman kokemuksen perusteella osa ihmisistä on kaivannut näitä linssisävyjä ja peililinssejä kovasti, mutta toiset olisivat olleet valmiita unohtamaan nämä kokonaan.

Aurinkolasia valitessa kannattaa kuitenkin muistaa, että ruskean, harmaan ja vihreän sävyiset linssit riittävällä tummuudella poistavat parhaiten häikäistymisen. Kuitenkin myös näissä sinisissä ja pinkeissä linsseissä on täydellinen UV-suoja ainakin silloin kun lasit ostetaan optikkoliikkeestä.

Yhteenveto vuoden 2011 aurinkolaseista

Mielestäni kirjoittaminen tietyn vuoden aurinkolaseista on tavallaan aina vähän vaarallista ja yleensä kirjoitukset leimaavat kyseisen vuoden muodin aina kapeammaksi kuin se todellisuudessa on.

Mikäli kuitenkin joku haluaa valita aurinkolasinsa nimenomaan meneillään olevan vuoden trendin perusteella, niin tänä vuonna ”varma” valinta on isokokoinen ja pyöreämuotoinen väritykseltään ruskea kehys.

Alalla työskentelevänä koen toki tietyllä tavalla velvollisuudekseni yrittää seurata uusimpia trendejä ja yleensä hankin muutamat uudet aurinkolasit joka vuosi. Tästä huolimatta valinnassani pääpaino ei ole siinä, että lasit vastaavat täysin meneillään olevan vuoden trendiä, vaan sen sijaan kiinnitän huomiota lasien sopivuuteen minun tyyliini. Itse huomaan, että omat suosikkiaurinkolasit vaihtelevat esimerkiksi vuodenajan mukaan.

Tällä haluan sanoa sen, että laseja valitessa kannattaa aina uskaltaa luottaa omaan makuun. Mikäli lasit näyttävät omasta mielestä kivoilta, niin silloin ne voivat olla myös vuonna 2011 vaikka pienikokoiset ja kantikkaat. Pääasia on, että ne miellyttävät lasien kantajaa. Missään tapauksessa meidän kaikkien aurinkolasien ei tarvitse olla samalla muotilla tehtyjä.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa