Aurinkolasibrändit – näistä pidän henkilökohtaisesti

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Varmasti jokaisella optikolla on omat suosikkibrändinsä, jonka tuotteet miellyttävät silmää ja niitä on mukava myydä asiakkaille.

Henkilökohtaisesti arvostan eri brändejä pitkälti sen perusteella kuinka optisesti laadukkaita kyseisen brändin tuotteet ovat. Etenkin aurinkolaseissa huomaan kuitenkin kuinka suuri vaikutus myös aurinkolasimerkin muotoilulla, mallistolla ja brändillä on siihen miten ne koen.

Tällä tarkoitan sitä, että erilaisia, todella laadukkaita kehyksiä ja linssejä tarjoavia aurinkolasimerkkejä on valtavasti, mutta silti osa merkeistä tuntuu muita kiehtovammalta.

[ad#piilarit]

Optikon on uskottava oman liikkeen mallistoon

Aina välillä liikkeen mallistossa on kehyksiä, joista ei itse tykkää yhtään. Tämmöisiä kehyksiä on myös aika hankala esitellä asiakkaillekaan, vaikka merkki itsessään voisikin olla ihan laadukas ja hyvä vaihtoehto.

Mielestäni kuitenkin optikon olisi aina pystyttävä seisomaan liikkeen malliston takana ja myytäviä malleja pitäisi osata arvostaa. Vaikka joku merkki ei henkilökohtaisesti miellyttäisikään, optikon tulisi silti pystyä miettimään tilannetta asiakkaan kannalta. Asiakkaita on luonnollisesti valtavasti erilaisia ja optikon tai optisen myyjän ammattitaitoa on etsiä jokaiselle asiakkaalle juuri hänen tyyliin sopivat lasit.

Luonnollisesti optikkoliikkeen henkilökunta on aina liikkeen malliston takana sitä enemmän mitä enemmän mallistoon pääsee itse vaikuttamaan.

Aurinkolasien sisäänosto on välillä aikamoista taidetta

Varsinkin aurinkolasien sisäänosto on välillä aikamoista taidetta. Yleensä seuraavan kesän aurinkolasit tilataan jo edellisen vuoden loppupuolella ja jo tällöin pitäisi osata löytää ne mallit, jotka ovat muotia tulevana kesänä.

Itse olen kokenut sisäänostoja tehdessä rikkautena sen, että liikkeestä osallistuu mahdollisimman moni henkilö tulevan kesän malliston valintaan. Tämän avulla erilaisetkin näkemykset tulevat huomioitua ja tämä näkyy toivottavasti asiakkaalle monipuolisempana valikoimana. Valitettavasti kaikissa liikkeissä ei henkilökunta pysty lainkaan vaikuttamaan myyntiin tuleviin malleihin, vaan päätökset tekee esimerkiksi isoissa ketjuissa erilliset sisäänostajat.

Tähän kirjoitussarjaan olen kirjoittanut omat kirjoitukset seuraavista aurinkolasibrändeistä.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. hellin says

  Moikka!
  eksyin blogiisi, koska epäilen, että sain uusiin rilleihini väärät vahvuudet, sulla olikin aiheeseen liittyvä postaus, kiitos siitä!
  Mikä on mielestäsi aika, missä silmien pitäisi tottua uusiin vahvuuksiin? Mulla siis uuden näöntarkastuksen mukaan tuli lisää hajataittoa, toiseen silmään lisää miinusta ja toiseen vähemmän, eli toisessa on puolet enemmän miinusta kuin toisessa.
  Menenkö vaatimaan uutta näöntarkastusta vai mitähän mun pitäisi tehdä?
  Kiitos jos viitsit vastata 🙂

 2. Hei Hellin!

  Mielestäni uusiin laseihin pitäisi tapahtua ainakin jonkinlaista tottumista viikon – kahden sisällä niiden käyttöönotosta.

  Et kertonut minkälaisia ongelmia sinulla on uusien lasien kanssa, eli en osaa sanoa voisivatko ongelmasi johtua uusista voimakkuuksista.

  Se kuinka nopeasti kukin uusiin laseihin tottuu, on hyvin yksilöllistä. Toisilla se tapahtuu välittömästi ja toisilla totutteluun voi mennä useampi viikko.

  Yleisesti voin kuitenkin sanoa, että aina kun uusien lasien kanssa on ongelmia, kannattaa käydä kertomassa asiasta liikkeessä, josta lasit on hankittu. Myös liikkeen kannalta on tärkeää tietää, mikäli asiakas ei ole tyytyväinen heiltä hankkimiinsa laseihin.

 3. Hellin says

  Hei,
  Kiitoksia vastauksesta 🙂
  Kävin tänään optikolla, mutta vahvuuksissa ei kuulemma ollut mitään vikaa, tehtiin uusi näöntarkastus ja koittivat kovasti pohtia asiaa.
  Pidin uusia laseja tänään taas muutaman tunnin kunnes alkoi taas pyörryttää niin pahasti että oli pakko vaihtaa vanhoihin.