Police aurinkolasit – aurinkolasibrändit joista pidän

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Policen aurinkolasit ovat kokeneet mielestäni todella suuren muodonmuutoksen muutamassa vuodessa.

Aikaisemmin ainakin Suomessa Policen mallisto tunnettiin varsin perinteisenä ja enemmän miesten aurinkolaseja tarjoavana. Mielestäni mallisto olikin jämähtänyt paikoilleen, mutta nyt Policen valikoimissa on huomattavissa uusi tuulahdus.

Police SK 518

Lasten aurinkolasi Police SK 518 on muodoltaan samanlainen kuin aikuisten lasit, mutta koko on pienille kasvoille sopiva.

Nykyinen mallisto on aika kaksijakoinen. Osa malleista on isoja ja näyttäviä, mutta toisaalta mallistosta löytyy myös perinteisempiä malleja. Itse miellän malliston yhä enemmän miesten mallistoksi, vaikka Policelta löytyy myös naisten ja lasten malleja malleja.

Police on myös sellainen merkki, jota tullaan jonkin verran kysymään ihan nimeltä optikkoliikkeestä.

Julkkiksista Policen aurinkolasimalliston keulakuvina ovat toimineet ainakin Antonio Banderas, David Beckham ja George Clooney.

Lisää kuvia mallistosta löytyy Policen sivuilta.

Tämä kirjoitus kuuluu Aurinkolasibrändit – näistä pidän henkilökohtaisesti -kirjoitussarjaan.

Kaikki kirjoitukset eri aurinkolasibrändeistä:

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. mirka says

  En ollut varma mihin tekstiin kommentoida, joten kirjoitan tähän uusimpaan. Olen 20 vuotias opiskelija ja eilen näöntarkastuksessa sanottiin, että tarvitsen lasit.

  sf +0,25
  cyl -0,5 ja -0,75
  ax 75, 90
  add +0,88

  Lapun reunassa lukee, että tarvitsen aktiivilinssit. Mitä tämä tarkoittaa? Miten aktiivilinssit eroavat normaaleista monitehoista? Hinta on niin korkea (minulle ilmoitettu hinta 160e/linssi), että asiaan olisi mukava saada selvennystä.

 2. Hei Mirka
  Sinulle on määrätty näöntarkastuksessa silmän mukautumista helpottavat linssit, joita kutsutaan myös aktiivilinsseiksi.

  Olen kertonut tarkemmin kyseisistä linsseistä silmälasien eri linssityyppejä koskevassa kirjoituksessani.

  Toivottavasti kirjoitus kertoo kyseisen linssityypin eduista. Toki voit kysyä lisääkin, jos joku asia jäi mietityttämään.

 3. kristiina says

  Hei,

  Minulla on voimakkaat plus-lasit ja vasen silmä on ns. heikkonäköinen. Sain uudet lasit noin puoli vuotta sitten, vahvuudet ovat seuraavat:

  Vasen silmä Oikea silmä

  +6 +3.75
  cyl + 0.5

  add +2.5 +2.5

  Olen huomannut että lähinäössä silmät on alkaneet karsastaa enemmän. Sekä huonompi että parempi. Tämä tekee näkemisen suttuiseksi etenkin kirjaa lukiessa ja päätekäytössä. Silmät jää lähityössä myös spasmiin ja etenkin parempi silmä myös kramppaa ja sätkii

  Mietin että pitäisikö mennä karsastustutkimukseen? Vaatiiko se silmälääkärin tutkimuksen vai voiko optikko tehdä sen? Miten se tehdäään? Voidaanko terveyskeskuslääkärin kautta antaa lähete esim. silmäpolille karsastustutkimukseen?

  Työskentely tietokoneella ja tarkan työn teko on hyvin vaikea kun karsastus häiritsee

  Auttaisko erillliset lukulasit tähän vai syväterävät lasit?

  t: kristiina

 4. Hei Kristiina!
  En välttämättä ihan ymmärtänyt kysymystäsi. Karsastuksen määrä pystytään mittaamaan ihan normaalissa näöntarkastuksessa joko optikolla tai silmälääkärillä.

  Kertomasi mukaan silmiesi tilanne on muuttunut lyhyellä aikavälillä, joten sinun kannattaa käydä silmälääkärillä.

  Syväterävät lasit tai peruslukulasit eivät sinällään poista karsastusta, mutta niiden kanssa on yleensä mukavampi katsella lähelle laajemman näkökentän johdosta.

  Varsinaisesti karsastusta voidaan hoitaa joissakin tapauksissa niin sanotulla ortoptisella hoidolla, josta olen kirjoittanut oman kirjoituksen Silmäjumppa ja ortoptinen hoito.

  Tästäkin asiasta silmälääkäri osaa kertoa enemmän.

 5. kristiina says

  Minulla on jo lapsesta lähtien ollut huonommassa vasemmassa silmässä karsastusta. Kun laitoin viimeisimmmät moniteholasit senjälkeen karsastuksen oireet ovat pahentuneet. Erona aiempaan on lukuosan lisäys +0.5:llä sekä hajataiton korjaus oikeaan parempaan silmään.

  Luin netistä että karsastuksen tutkimiseen vaaditaan silmätipat ja että tutkimus kestää kauan koska joutuu testaamaan karsastusta eri tavoin, eli siksi suositeltiin silmälääkärin tutkimusta. Voiko optikkko tutkia silmät laajennnustippojen avulla?

 6. Hei Kristiina!

  Optikko ei vielä saa käyttää laajentavia tippoja tarkastuksessaan, mutta tähän asiaan on tulossa muutos muuttuvan lainsäädännön ansiosta.

  Karsastuksen määrä ja silmän oma kyky korjata karsastusta on kuitenkin mahdollista mitata ilman laajentavia tippojakin. Sinun kohdalla on kuitenkin mielestäni hyvä, että silmälääkäri arvioi tilanteen, koska toinen silmäsi on heikkonäköinen.

 7. mirka says

  Hei!

  Olen nyt saanut silmälasini, miutta silmälasikortissani lukee add-kohdalla mitään, vaikka reseptissä on +0.88. Voiko tämä tarkoittaa sitä, että lasini on valmistettu väärin vai onko kortissa kenties vain virhe?

 8. Hei Mirka!
  Aiemmin kertomasi perusteella sinulle on suositeltu silmien mukautumista helpottavaa linssiä, joissa linssin alareunassa on linssityypistä ja valmistajasta riippuen 0.5-1 dioptriaa enemmän plussaa kuin kaukovoimakkuudessa on.

  Tuollaista Add-lukemaa kuin 0.88 ei itse asiassa ole edes saatavissa muista kuin näistä silmän mukautumista helpottavista linsseistä. Yleensä arvo ilmoitetaan 0.25 tarkkuudella.

  Näissä linsseissä ei välttämättä silmälasikorttiin laiteta Add-arvoa, koska linssin nimi kertoo minkälainen linssi on kyseessä. Linssin nimestä siis tiedetään paljonko addia kyseisellä henkilöllä on.

  Uskoisin siis, että linssisi ovat valmistettu aivan oikein, vaikka Add-arvoa ei olekaan merkattu silmälasikorttiin. Halutessasi voit toki varmistaa asian myös optikkoliikkeestä, josta ostit lasit.

 9. Riikka says

  Itse olen nuori alle 13 vuotias tyttönen. Kyselisin, että kuinka monta suomalaista alle 13 vuotiasta on saanut aktiivilinssit? Onko tullut palautetta, että aktiivilinssi olisi pysäyttänyt lapsen näön huonontumisen?

 10. Hei Riikka!
  Valitettavasti optikoilla ei ole olemassa mitään yhteisrekisteriä, josta näkisi vaikkapa sen minkä verran niin sanottua aktiivilinssiä on suositeltu alle 13-vuotiaille tai miten se on vaikuttanut näkemiseen.

  Toki nuorille jonkin verran kyseistä linssiä joka tapauksessa määrätään.

  Aktiivilinssi ei sinällään vaikuta näön muuttumiseen huonompaan tai parempaan suuntaan, niin kuin eivät tee muutkaan linssit. Aktiivilinssin tarkoituksena on helpottaa lähelle katsomista. Tällöin silmien ei tarvitse tehdä niin paljon työtä näkemisen eteen.