Aurinkolasimuoti 2014 – näyttävä värimaailma ja erilaiset kuosit

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

–> Katso kirjoitus ja kuvia vuoden 2016 aurinkolasimuodista.

 

Vogue 2846 aurinkolasi

Voguen mallissa 2846 on poikettu perinteisestä musta-ruskea-värimaailmasta. Malli on silti mielestäni ajattoman tyylikäs.

Jälleen on tullut aika kirjoittaa vuoden 2014 kevään ja kesän aurinkolasimuodista.

Itse koen aurinkolasimuodista kirjoittamisen haastavana, vaikka seuraankin muotia mielenkiinnolla. Välillä aurinkolasimuodista kirjoittaessa tuntuu siltä, että kirjoituksissa toistaa itseään. Tämä johtunee siitä, että mielestäni aurinkolasimuodin muutokset viime vuosina ovat olleet hyvin maltillisia.

Luonnollisesti kuitenkin jokaiselle kaudelle tulee niin sanottuja huipputrendikkäitä aurinkolasimalleja, jossa on paljonkin uutta ja erilaista. Tavallisille aurinkolasien käyttäjille menevät mallit eivät ole kuitenkaan muuttuneet radikaalisti viime vuosina. Joitain muutoksia näissä tavallisissakin aurinkolaseissa kuitenkin tapahtuu. Ehkä tämän takia olen itsekin löytänyt joka vuosi joitain kivoja, vähän erilaisia malleja omaan aurinkolasivalikoimaan.

Mielestäni vuoden 2014 aurinkolasimuodille uniikkia ovat tietyt värit sekä erilaiset eläin- ja printtikuosit.

Vuoden 2014 aurinkolasien värit ja muodot

Aurinkolasit ovat yhä kooltaan todella isoja samalla tavalla kuin ne ovat olleet jo useamman vuoden ajan. Valtaosa malleista on isoja, näyttäviä ja pyöreähkölinjaisia malleja. Mielestäni malleissa onkin vaikutteita 70-luvulta.

Toki tähänkin löytyy kuitenkin poikkeuksia. Muutamissa mallistoissa on joitakin selkeästi pienempiä ja sirompia malleja.

Kehysten värimaailma on näyttävää ja tuntuu siltä, että lähes kaikki sateenkaaren värit ovat löydettävä aurinkolasimallistoista. Malleissa on yllättävän paljon pastillisävyjä sekä kirkasta punaista, violettia ja vihreän sekä sinisen sävyjä.

Luonnollisesti myös klassisia mustia ja ruskeita mallejakin löytyy valikoimista. Välillä tuntuukin, että me suomalaiset olemme vähän tylsiä värejä valitessa. Aika moni asiakas päätyy edelleen tuttuihin ja turvallisiin mustan ja ruskean sävyihin, vaikka jokin muu väri sopisi ihon väriinkin paremmin.

Printtikuviota ja maastokuosia

Tämän vuoden aurinkolaseissa on paljon printtikuvioita. Esimerkiksi Ray Banin mallista 2140 löytyy monen värisiä maastokuoseja ja kehyksen aisat ovat päällystetty kankaalla. Monissa malleissa onkin tänä vuonna nähtävissä erilaisia nahka- ja kangas yksityiskohtia.

Tällä tavalla moni tuttu aurinkolasimalli näyttää aivan erilaiselta kuin aiemmin.

Linssien värit

Linsseissä värikirjo on lähes yhtä laaja kuin kehyksissäkin. Toki suosituimpia ovat ruskean, harmaan ja vihreän sävyt eri tummuusasteissa niin tasavärisinä kuin liukuväreinä.

Erilaisia peilipintoja on varsinkin urheilulaseissa sekä jonkin verran myös muuhun käyttötarkoitukseen tarkoitetuissa laseissa. Osa peilipintaisista linsseistä on väriltään hyvin voimakkaita kuten punaoransseja tai sinisiä.

Aurinkolasien ostajia ollut vielä vähän liikenteessä

Ainakin omalla työpaikallani aurinkolasien ostajia on ollut alkuvuoden aikana harvinaisen vähän liikkeellä.

Tähän on vaikuttanut varmasti vähäluminen ja pilvinen alkuvuosi. Kun aurinko ei ole paistanut, eikä luntakaan ole ollut kovin paljon, ei aurinko ole häikäissyt samalla tavalla kuin normaalisti. Näin aurinkolasien hankkiminen tai uusien ostaminen ei ole tuntunut samalla tavalla ajankohtaiselta kuin normaalisti.

Tavallisesti talvella ja keväällä aurinko paistaa varsin matalalta ja valkoinen lumi heijastaa UV-säteilyä sekä aiheuttaa häikäistymistä.

Toivottavasti tämä talvi ei ole kuitenkaan vielä ohi ja lisää lunta ja aurinkoa on luvassa koko Suomeen.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa