Mattamainen reuna kehyksen ja linssin välissä

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Tiina kysyi 20.09.2014

Hei!
Ajattelin kääntyä sinulta kysäistä erästä ongelmaani.. Sain uudet lasini viikko sitten ja minua askarruttaa kehyksen ja linssin reunasssa näkyvä mattainen “reuna”.

Voimakkuutta on ihan tuntuvasti ,yksitehoiset -4,25 ja -3,50. Lasit näyttävät ns. pullonpohjilta niin kuin voimakkuutta olisi enemmänkin. Samoilla lukemilla on muutkin lasit minulla ja niissä ei ole kyseistä ominaisuutta (ohennus myös sama 1,6).

Tätä on hiukan vaikea kuvailla, joten anteeksi sekava tekstini:-)

Liikkeessä kun kävin kysymässä asiaa, sanoivat, että johtuu siitä kun kehys on värillinen läpikuultava, että siksi erottuu,ei mitään vikaa.

Kiitos jos ehdit vastailla.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Tiina!

Kyllä minä näihin ehdin vastailla ja vieläpä mielelläni:)

Valitettavasti en kuitenkaan oikein pysty auttamaan tämän kysymyksen kanssa, koska en pääse näkemään lasejasi ihan livenä.

Näin yleisesti voin sanoa, että linssin hiottu reuna on aina mattamaisen harmaa. Se kuinka paljon reunan mattamaisuus erottuu, riippuu monesta asiasta, Tähän vaikuttaa esimerkiksi linssin paksuus, kehyksen paksuus ja kehyksen uran syvyys sekä kehyksen väri.

Valitettavasti en tosiaan osaa vastata tähän tämän paremmin. Luonnollisesti uskon reunan olevan ihan normaali, koska sinulle oli näin liikkeessä sanottu.

Jos asia vaivaa kovasti, niin toki voit käydä vielä kysymässä asiaa toisesta liikkeestä. Itse en loukkaantuisi jos oma asiakas näin tekisi, jos asiakas vaan saisi tavallaan mielenrauhan tällä tavalla.

Toisaalta en hirveän mielelläni alkaisi haukkumaan toisen optikon työtä, ellei työssä ole selvästi vikaa. Tällä tarkoitan sitä, että tietyttä tavalla esimerkiksi reunan mattamaisuuden erottuminen ja haitallisuus on mielipidekysymys.

Toivottavasti vastauksestani oli jotain iloa, eikä se sekoittanut sinua vaan enemmän.

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa