Teksti näkyy osin kahtena lukiessa?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Kauhuissaan kysyi 3.10.2014

Hei.
Olen 17-vuotias nuori. En ole koskaan kärsinyt minkäänlaisista näköongelmista, mutta nyt näöstäni on tullut sumuisempi ja näen tekstin alapuolella sen toisen kerran (vain osan siitä). Pitää koulussakin pinnistellä oli sitten kyse lähi- tai kaukonäöstä.

Kävin optikolla, mutten saanut vastaukseksi kuin että silmälasit ei auta mutta toisaalta auttaa ja annettiin lääkäri aika.

Olen saanut silmälääkäri ajan kuukauden päähän mutta tulin nettiin etsimään tietoa koska en voi vain istua paikallani kun opiskelunikin vaikeutuu asian takia.

Huolestuin kun luin että kun näkee kahtena niin siihen liittyy usein sairaus. (pelkään kaikkea tälläista yli kaiken) Eikai kyseessä ole mitään vakavaa? Minulla ei ole mitään perussairauksia mitkä voisivat vaikuttaa, ainakaan tietääkseni.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!
Valitettavasti minun on mahdoton arvioida näin näköäsi tutkimitta näillä tiedoilla sitä miksi optikko on lähettänyt sinut silmälääkärille.

Yleisesti optikko lähettää varsin usein asiakkaan silmälääkärille eikä tässä takana ole välttämättä mitään sen ihmeempää tai vaarallista.

Asia kuitenkin selvästi pelottaa sinua, joten ensimmäisenä tulee mieleen, että olisiko sinun mahdollisuus käydä vielä keskustelemassa optikkosi kanssa siitä miksi hän on sinut lähettänyt silmälääkärille. Optikko ei saa eikä pysty tekemään diagnoosia mistään sairaudesta, mutta asiakkaalle voi kertoa miksi hän on suositellut silmälääkärille menemistä.

Lisäksi tulee mieleen, että jos optikon kanssa keskustelunkin jälkeen asia selvästi vaivaa ja pelottaa sinua, niin olisiko sinun mahdollista saada silmälääkäriaikaa nopeammin? Tätä mietin enemmän ihan  kanssaihmisenä, en niinkään optikkona. Tarkoitan, että ainakin itse mieluummin haluaisin saada asian selväksi mahdollisimman pian, niin en turhaan huolehtisi asiasta kuukautta.

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa