Aurinkolasimuoti 2012

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

–> Katso kirjoitus ja kuvia vuoden 2016 aurinkolasimuodista.

Kevään ja kesän 2012 aurinkolasimuoti on  taas ajankohtainen aihe.

Mielestäni tämän vuoden aurinkolaseille silmiinpistävintä on vahva vintage-henkisyys. Varsin moneen mallistoon on otettu vanhoja malleja vuosikymmenten takaa siten, että mallia on hieman uudistettu vastaamaan tämän päivän henkeä.

Värimaailmasta on mahdotonta nostaa esille yhtä tiettyä väriä. Ruskean eri sävyjen lisäksi kehyksistä löytyy paljon harmaata, sinistä ja violettia sisältäviä vaihtoehtoja.

Näiden lisäksi mallistoista löytyy myös hempeitä pastellisävyjä, kirkkaan punaisia, valkoisia ja mustia kehyksiä.

Niin sanottu havannaväritys, kerrosväritys ja printtikuviot ovat tänäkin vuonna suosiossa.

Tänäkin vuonna kehykset ovat pääsääntöisesti isokokoisia. Tämä on aurinkolasimuodissa hyvä asia myös sen takia, että lasit toimivat parhaalla mahdollisella tavalla varsinaisessa tehtävässään suojana häikäistymistä ja UV-säteilyä vastaan.

Muodoiltaan kehyksistä löytyy hyvin laatikkomaisten mallien lisäksi myös kissamaisuutta sekä pyöreälinjaisia malleja.

Mielestäni osa kantikkaista malleista ovat omalla tavallaan hyvin maskuliinisia, vaikka kyseessä olisikin naisten malli.

Kehysten aisoissa on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Aisat eivät ole kovin massiivisia, eivät logot ole enää niin hallitsevia kuin muutamia vuosia sitten.

Linssien väritys on perinteistä ruskeaa, harmaata sekä vihreää tasavärinä ja kehyksen alareunaan vaalenevana liukuvärinä.

Viime vuonna mallistoissa oli jo jonkin verran vaaleampia linssejä ja tänä vuonna linsseissä on vielä enemmän sinertäviä, pinkkejä sekä violetin sävyisiä linssejä.

Vuoden 2012 muoti jakaa varmasti mielipiteitä

Henkilökohtaisesti olen innoissani tämän vuoden aurinkolasien vintagetyylistä. Omalla tavallaan edustajien laukut ovat olleet kuin kurkistus menneille vuosikymmenille.

Olenkin jo löytänyt useammat upeat aurinkolasit uusista malleista ja olen varannut itselleni poikkeuksellisen monet uutuudet tälle keväälle.

Onkin erittäin mielenkiintoista seurata miten uutuudet otetaan liikkeissä vastaan niiden saapuessa valikoimiin tammikuun lopussa tai helmikuun alussa. Kuvittelisin, että tämän kauden mallisto saattaa jakaa mielipiteitä. Osa asiakkaista on varmasti innoissaan uudesta muodista ja osa voi suorastaan inhota tämän kauden malleja.

Lue myös kirjoitukseni vintage silmälaseista ja aurinkolaseista.

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa