Liukuvärjäys linsseihin jälkikäteen?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Tarja kysyi 09.11.2014

Hei
Haluaisin liukuvärjäyksen jälkikäteen linsseihini. Kirkkaat paksut linssit ei olleetkaan kivan näköiset.

Otan riskin ja haluan värjäyttää linssit. Missä ja miten?

Kiitos sinulle vastauksesta.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Tarja!

Harmillista, että et ole tyytyväinen uusiin laseihisi.

Valitettavasti liukuvärin lisääminen jälkikäteen on mahdollista ainoastaan pinnoittamattomaan muovilinssiin eikä välttämättä niihinkään. Jos linsseissä on kova pinta, yhdistelmäpinnoite tai jokin muu pinnoite, on linssien liukuvärjääminen jälkikäteen mahdotonta.

Tämä johtuu siitä, että väri tulee linssissä aina suoraan linssin pintaan. Tämän päälle tulevat sitten muut mahdolliset pinnoitteet. Mikäli väri laitettaisiin pinnoitteen päälle, tarttuu se joko huonosti ja epätasaisesti tai sitten väri ei tartu ollenkaan.

Jos linsseissäsi on pinnoitteet, ei jäljelle jää oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin uudet linssit lukuvärillä. Toki nykyiset linssit voidaan yrittää värjätä, mutta tällöin lopputulos on yleensä kaukana toivotusta. Lisäksi värjääminen tapahtuu erittäin todennäköisesti asiakkaan omalla vastuulla.

Jos linsseissäsi ei ole minkäänlaista pinnoitetta, voisi liukuvärjääminen periaatteessa olla mahdollista. Tällöin sinun kannattaa käydä kysymässä asiaa paikkakuntasi optikkoliikkeistä. Ensimmäiseksi asia kannattaa toki kysyä samasta paikasta, josta hankit silmälasitkin.

Aikaisemmin lähes jokaisessa optikkoliikkeessä oli niin sanottu väripata, jossa pystyttiin värjäämään pinnoittamattomia muovilinssejä. Nykyään nämä väripadat ovat kuitenkin aikamoinen harvinaisuus.

Periaatteessa linssit voisi myös ehkä lähettää jälkikäteen värjäykseen keskuspajalle. Tällöin lasit eivät olisi kuitenkaan käytettävissä useampaan päivään. En ole myöskään varma tekevätkö keskuspajat enää tämmöisiä. Itselleni ei ole tullut vuosiin eteen tilannetta, että linssit olisi pitänyt lähettää jälkikäteen värjäykseen.

Asiaa kannattaa kuitenkin tosiaan kysyä liikkeestä josta lasit hankit.

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa