Moottoripyöräkypärän visiirin pinnoittaminen kullan väriseksi?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Kimmo kysyi 10.5.2015

Moi,
onko mahdollista pinnoittaa moottoripyöräkypärän visiiri? Tarvitsisin kullan värisen pinnoitteen.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Kimmo!
Valitettavasti moottoripyöräkypärän visiirin pinnoittaminen esimerkiksi kullan väriseksi ei onnistu optikkoliikkeen kautta.

Vaikka aurinkolasien linsseihin on saatavissa kullanvärisellä peilipinnalla olevia linssejä, ei sanoilla laitteilla ole mahdollisuus pinnoittaa kypärän visiiriä. Laitteistot ovat suunniteltu vain aurinkolasiin linssien pinnoitukseen. Esimerkiksi kypärän visiirin muotoista osaa ei ole mahdollisuus kiinnittää laitteeseen.

Lisäksi tämmöisiä laitteita ei ole optikkoliikkeissä, vaan niitä on ainoastaan linssitehtaissa.

Näin en oikein osaa neuvoa muuta kuin selvittämään voisiko kypärääsi saada erikseen kullanvärisellä peilipinnalla olevan visiirin.

Millään kalvollakaan pinnoittaminen ei onnistu, koska se vaikuttaisi väistämättä näkemiseen. Itse uskoisin ainakin, että visiiri ei saisi hankaloittaa näkemistä millään tavalla.

Toivottavasti löydät kypärääsi haluamasi visiirin!

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Ari Myllylä says

  Onko olemassa moottoripyörän visiirin alaosaan liimattavaa kalvoa esim. +3 vahvuudella. Navikaattorin näkeminen vaikeaa kun normaalisti käyttää lukulaseja.

  • Hei Ari!

   Todennäköisesti kypärän visiiriin voisi kiinnittää esimerkiksi sukellusmaskeissa käytettävän liimattavan kalvon, joka toimii lukulisäyksenä. Kyseessä on puolikuun mallinen, linssin pintaan liimattava noin kolme senttimetriä leveä pieni lukuluukku.

   Liimattavia lukulisäyksiä on saatavissa voimakkuuksien +1,25 – +3 väliltä.

   Itse en ole ikinä asentanut tämmöistä kalvoa kypärän visiiriin, joten en osaa sanoa ihan varmasti miten tuo toimisi. Visiiriin voi olla hieman hankala asettaa kyseinen luukku siten, että sen kautta näkisi helposti ja sujuvasti lähelle.

   Hintaa liimattavalle lukulisäykselle jää ostopaikasta riippuen 30-40 euroa. Kyseistä tuotetta on saatavissa ainakin hyvin varustelluissa optikkoliikkeissä.

   Sinun kannattaa ottaa siis kypärä mukaan ja vierailla optikkoliikkeissä.

   Tiedossani ei ole isompia kalvoja, jolla pystyttäisiin parantamaan lähinäkemistä.