Onko fysiologinen diplopia vaarallista?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Piimäpoju kysyi 25.6.2014

Hei

Minua kun mietityttää sellainen asia että onko tämä fysiologinen diplopia vaarallista (eikös se ole sitä kun laittaa toisen sormen lähelle kasvoja ja toisen kauemmas ja kun katsoo esim kaukana olevaa tarkasti niin lähellä oleva näkyy kahtena)?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Piimäpoju!

Fysiologinen diplopia ei ole vaarallista, vaan se on merkki siitä että silmien yhteisnäkö toimii. Toki pitää kuitenkin tunnistaa mikä on fysiologista diplopiaa ja mikä on taas jonkinlaista muuta kahtena näkemistä.

Joka tapauksessa kuvailemasi sormiesimerkki on yleisesti käytetty tapa kuvata fysiologista diplopiaa. Tämä tarkoittaa tosiaan sitä, että lähellä olevat kohteet näkyvät kahtena kun katsetta tarkentaa kauas ja vastaavasti toisin päin.

Silloin jos fysiologista diplopiaa ei ole, on se merkki siitä että silmien yhteisnäkö ei toimi normaalisti. Tällöin aivot ikään kuin sulkevat toisen silmän lähettämän näköhavainnon pois.

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa