Miksi näöntutkimushuoneessa on hämärää?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Pohtija kysyi 14.11.2013

Miksi näöntutkimushuoneessa on aina hämärää?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Pohtija!

Itse asiassa nykyään näöntutkimushuoneessa voi olla ihan normaali valaistus. Itse teen suurimman osan tutkimuksesta valojen ollessa normaalisti päällä. Osa asiakkaista onkin ihmetellyt tätä ja kertonut, että aiemmin heille on tehty näöntutkimus aina hämärässä tai pimeässä.

Aikaisemmin näöntarkastus suositeltiinkin tehtäväksi hieman hämärässä tilassa. Tämä johtui tutkimuslaitteiden huonosta kontrastista. Nykyään laitteet ovat kuitenkin kehittyneet ja tutkimuksen voi tehdä ilman valojen hämärtämistä.

Itsekin kuitenkin pienennän valaistusta joidenkin tutkimusten aikana. Lähinäköä määrittäessä saatan käyttää vielä erillistä lukuvaloa.

Mielestäsi portaattomasti säädettävä valaistus on paras valaistus tutkimustilaan. Näin valaistus saadaan helposti säädettyä halutulle tasolle.

Yleensä jos tutkimustilassa on ikkuna, on se peitetty pimennysverholla tai jollakin muulla tavalla. Etenkin aurinkoisina päiviä ikkunasta tuleva valo voi häiritä tutkimuksen tekoa.

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa