Miksi optikko lähettää silmälääkärille?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Piitsu kysyi (8.10.2013)

hei, olen käyttänyt pitkään piilareita, enkä ole käynyt aikoihin näöntarkastuksessa. Nyt menin optikolle, mutta se ei saanutkaan tarkistettua näköä. En nähnyt tarvittavaa kirjainriviä. Silmänpohja ja paineet normaalit. Pitäisikö minun olla huolissaan, kun optikko ei saanut tehtyä tarkastusta? Onko se harvinaista? Olen menossa silmälääkärille, mutta se pelottaa

Piilolinssioptikko vastasi

Hei Piitsu!

On luonnollista, että ihmistä mietityttää ja jännittää, jos optikko lähettää eteenpäin silmälääkärille. Etukäteen tätä on kuitenkin turha huolehtia liikaa. Hyvä että olet menossa silmälääkärille ja siellä saadaan vastaus siihen miksi optikko ei saanut tarkastettua näköäsi.

Missään nimessä tämä ei ole mitenkään erityisen harvinainen tilanne. Optikolle tulee vastaan säännöllisesti asiakkaita, jotka joudutaan lähettämään jatkotutkimuksiin silmälääkärille. Tämä on ihan lakisääteinen asia. Optikon havaitessa omissa tutkimuksissaan jotain tavallaan normaalista poikkeavaa, kuten silmäsairauteen viittaavia asioita, pitää optikon lähettää asiakas jatkotutkimuksiin silmälääkärille.

Valtaosassa tapauksista kyseessä ei ole kuitenkaan mitään vaarallista. Luonnollisesti myöskään se, että optikko lähettää sinut eteenpäin silmälääkärille, ei tarkoita automaattisesti silmäsairautta.

Yksi syy miksi optikko saattaa joutua lähettämään asiakkaan silmälääkärille, on se että silmän mukauttajalihas tekee niin paljon töitä. Tällöin näöntarkastuksessa ei saada ilman laajentavia tippoja tarkkoja arvoja. Laajentavia tippoja saavat käyttää vain silmälääkärit ja tietyn lisäkoulutuksen käyneen käyneet optikot.

Toivottavasti osasin helpottaa oloasi edes vähän!

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa