Piilolinssit ja häiritsevät langat ja mustat pisteet näkemisessä

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Piilariheimo kysyi 18.9.2013

Tervehdys
Kysymykseni liittyy näkökenttään ilmestyneisiin samentumiin. Olen käyttänyt piilolinssejä nyt reilun vuoden verran ja tuntuu, että noita häiritseviä lankoja ja mustia pisteitä on kokoajan vaan enemmän. Voiko tällä olla yhteyttä piilareiden käytön kanssa?

Käytän kuukausittain vaihdettavaa linssiä ja joskus kertakäyttöisiä. Olen pyrkinyt huolehtimaan puhdistuksesta, linssien vaihtovälistä sekä päivittäisestä käyttöajasta huolellisesti. Käytän linssejä päivittäin noin 8-10 tuntia kerrallaan, pitäen ainakin yhden piilarittoman päivän viikossa.

Pari kuukautta sitten kävin vuositarkastuksessa, jossa mainitsin optikolle aiheesta ja hän sanoi, että ne ovat normaaliin ikääntymiseen liittyviä asioita.

Olen 30-vuotias mies ja piilareissani on arvot Sf Oikea ja vasen -2,5, Cyl oikea ja vasen -1,25 ja Ax oikea 100 ja vasen 90.

Piilolinssioptikko vastasi 20.9.2013

Hei Piilariheimo!

Olen yleensä aika varovainen vastatessani silmän terveyteen liittyvissä kysymyksissä. Nämä ovat juuri aiheita, joihin on mahdoton vastata varmasti näin netin välityksellä, vaikka esititkin asiasi hyvin loogisesti.

Käsittääkseni näkökenttään ilmestyneillä samentumilla ja piilolinssien käytöllä ei ole yhteyttä toisiinsa. Lisäksi kertomasi perusteella käytät piilolinssejä hyvin vastuullisesti.

Yleensä tosiaan näkökentässä näkyvät ”langat” ovat iän myötä silmään ilmestyviä samentumia.

Toki, jos häiritseviä lankoja sekä mustia pisteitä ja samentumia on ilmestynyt näkökenttään koko ajan enemmän, voisi olla paikallaan käydä silmälääkärillä tarkastuttamassa mistä tämä johtuu. Näin saisit asiaan varmuuden, eikä asia mietityttäisi turhaan.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa