Rikkoutunut piilolinssi?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Kauan odottanut kysyi 3.11.2013

Hei!

Olen nyt pitänyt yli puoli vuotta Biofinity Toric -piilolinssejä. Puhdistusmenetelmänä käytän pääasiassa AoseptPlus-hapetusmenetelmää. Joskus käytän Opti-Freen Pure Moistia saadakseni valkoiset rähmät linsseistä irti.

Hiljattain ensimmäistä kertaa huomasin linssin rikkoutuneen. Tämä tapahtui siinä yhteydessä, kun poistin linssiä puhdistussäiliöstä. Linssin reunasta puuttui moottoriveneen pohjan sivuprofiilia muistuttava pala. Mistähän tällainen rikkoutuminen voi johtua?

Lisäksi kysyisin, osaatko kertoa, minkälaisia muut piilolinssien rikkoutumiset ovat yleisesti ja voiko rikkoutumisten jäljistä muuten päätellä rikkoutumisen syyn?

Ystävällisin terveisin,

Kauan odottanut

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Kauan odottanut!

Suoranaisesti en osaa sanoa mistä linssin rikkoutuminen on voinut johtua sinun tapauksessa. Yleensäkin rikkoutumisen syytä on hankala selvittää, eikä myöskään rikkoutuneesta linssistä voi automaattisesti päätellä sitä miksi se on mennyt rikki.

Tässä kuitenkin jotain yleisiä syitä, joiden takia linssit saattavat mennä rikki.

Oman kokemukseni mukaan varsin usein syynä on käsittelystä tapahtunut virhe. Esimerkiksi kynnenreuna tai jokin muu terävä esine on saattanut aiheuttaa viillon linssiin. Varsinkin naisilla, joilla on yleensä pitkät kynnet, saattaa näitä viiltoja tulla linssiin helpommin. Toki näitä tapahtuu miehilläkin, eikä kynsien tarvitse edes olla erityisen pitkät, jotta ne voivat aiheuttaa viillon.

Palan irtoaminen linssin reunasta voi johtua esimerkiksi siitä, että linssi on jäänyt kotelon kannen väliin tai Aosepin kanssa “korin” kannen väliin.

Helpoiten linssi rikkoutuu silloin kun se alkaa olla jo lähellä vaihtoikää. Tällöin linssin materiaali on jo käytössä haurastunutta.

Joskus linssi voi olla jo valmiiksi paketissakin rikki, mutta mielestäni tämä on todella harvinaista.

Yleensä linssien rikkoutumiset ovat varsin harvinaisia. Jos niitä alkaa tapahtua usein samalla asiakkaalle, mietitään ensimmäiseksi onko piilolinssien käsittelyssä tapahtunut muutoksia tai onko piilolinssineste ja kotelomalli muuttunut.

Toki jos saman puolen linssi hajoaa aina samasta myyntipakkauksesta, on syytä olla yhteydessä linssien maahantuojaan. Näin voidaan selvittää voisiko linsseissä olla jokin vika. Tämä on kuitenkin todella harvinaista, niin kuin jo kerroinkin.

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa