Pimeällä ajaessa vastaantulevien valot häikäisevät?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Ammattikuljettaja kysyi 12.12.2014

Mistä voinee johtua kun silmälaseja käyttäessäni kuorma-auton ratista katsottuna tie näytää normaalia kapeammalta ja jos tie sattuu olemaan muutenkin kapea ajaminen tuntuu todella vaikealta?

Nostankin lasit usein otsalle näkemisen helpottamiseksi.

Henkilöautoa ajettaessa (matalammalta) ongelmaa ei huomaa.

Lisäksi pimeällä ajaminen tuntuu yhä vaikemmalta, vastaantulevien valot häihäisevät varsinkin, jos tulee useampi auto peräkkäin ei tahdo erottaa tienreunaa millään.

Lasit ovat moniteholasit joita olen käyttänyt n.15 vuotta (uusittu välillä). viimeinen näöntarkastus 1kk sitten, jossa tutkittiin myös hämäränkö, joka oli normaalin alarajoilla.

Ikäni pn pian 60v lasieni arvot:oikea sf+1.00 cyl-1.00 ax165, add 2.25, pd33.0 vasen sf+0.50, cyl -1.00, ax 15, add2.25 pd 34.5.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Ammattikuljettaja!
Valitettavasti minun on mahdoton antaa mitään varmoja vastauksia näin kun en pääse näköäsi tutkimaan.

Ensimmäisenä aloin miettimään, että milloin olet käynyt viimeksi silmälääkärin tutkimuksessa? Sinun iässäsi silmälääkärin tutkimusta suositellaan tehtäväksi muutaman vuoden välein. Esimerkiksi harmaakaihi voi aiheuttaa voimakasta häikäistymistä liikenteessä. Luonnollisesti kyse voi olla kuitenkin monesta muustakin asiasta.

Entä uusitko silmälasisi noin kuukausi sitten kun kävit näöntarkastuksessa? Joskus esimerkiksi silmälasien linsseissä olevat pintanaarmut ja pinnoitevauriot voivat aiheuttaa näkemiseen ongelmia. Jos pinnoitteet ovat todella huonossa kunnossa, niin se voi aiheuttaa häikäistymistä ja näkemisen sumeutta.

Jos uusit silmälasisi ja nämä ongelmat ovat korostuneet uusilla laseilla, kannattaa sinun ottaa yhteyttä opikkoliikkeesen, josta hankit lasit.

Lisäksi tulee mieleen vielä sekin, että alentunut näöntarkkuus voisi aiheuttaa kuvailemiasi oireita. Kysymyksessä oli silmälasien voimakkuudet, mutta ei visus-arvoa.

Jos et ole siis käynyt pitkään aikaan silmälääkärillä, niin ensimmäisenä tulee mieleen, että silmien terveydentilan tutkiminen voisi olla paikallaan.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa