Salamointia näkemisessä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Seija kysyi 13.10.2014

Hei!
Toisessa silmäkulmassa näkyy salamointia varsinkin pimeässä ja välillä silmässä liikkuu harmahtava alue aivan kuin elmukelmun palanen. Liittyykö tämä lasiaisen irtautumaan ja kuinka pitkään tälläinen salamointi jatkuu.

Silmänpohjat on kunnossa ja pieni kaihin alku on tässä samaisessa silmässä ollut jo pari vuotta.

Silmäni ovat erittäin kuivat ja käytän niissä Oftan geelitippoja pari kertaa päivässä. Olen 61 vuotias ja käyttänyt silmälaseja 12v. asti, nykyään en edes päivittäin, koska tarvin laseja ainoastaan kauaksi katsottaessa ja teen paljon töitä tietokonella.

Terveisin
Seija

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Seija!

Valitettavasti tämmöisiin silmien terveyteen liittyviin kysymyksiin on mahdoton vastata mitään varmaa näin netin välityksellä. Lisäksi tämmöiset asiat kuuluvat enemmän silmälääkärin osaamisalueeseen.

Yleisellä tasolla voidaan sanoa, että salamointi voi olla merkki lasiaisirtaumasta. Varmasti sitä ei voi kuitenkaan sanoa silmiä tutkimatta.

Asiaa käsitellään mielestäni aika kattavasti Terveyskirjaston sivulla.

Yleisesti kaikenlaiset valonvälähdykset ja harmahtavat tai tummat läiskät näkökentässä pitäisi aina kontrolloida silmälääkärillä. Esimerkiksi lasiaisirtauman yhteydessä silmän verkkokalvolle voi tulla reikä tai irtauma, joka vaatii hoitoa.

Mielestäni sinun kannattaisi varata aika silmälääkärin vastaanotolle tilanteen tarkastamiseksi.

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa