Silmälasien ostajalle aurinkolasit kaupan päälle –kampanja alkoi heti omien lasien tilaamisen jälkeen

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Jenska kysyi 13.3.2014

Hei! Kysymykseni koskee tilannetta, jossa tilasin silmälasit ja heti perään liikkeessä alkoi kampanja, jossa luvataan silmälasien ostajalle aurinkolasit kaupan päälle.

Ensinnäkin olen odottanut lasieni saapumista huomenna 4 viikkoa, ja nyt mietin, onko tuo aika miten tavallinen.

Mutta varsinainen kysymykseni koskee tuota tilaukseni jälkeen heti alkanutta kampanjaa. Voiko minulla olla oikeus aurinkolaseihin kaupan päälle, sillä kampanjan alkaessa lasini eivät ole saapuneet?

Toinen kysymykseni koskee, voinko vaatia reseptiä paperilla laseja noutaessani, sillä tarvitsen sen, jotta voin hakea korvausta silmälaseista työpaikkani sairauskassalta? Kiitos vastauksista jo näin etukäteen 🙂

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Jenska!

Ymmärrän hyvin, että asiakkaan kannalta paremmalta tuntuvan tarjouksen mainostaminen harmittaa etenkin silloin kun omat lasit eivät ole vielä saapuneet.

Silmälasien ostaminen on kuitenkin tilauskauppaa. Olet siis tehnyt kaupat niillä ehdoilla, mitkä tilausta tehdessä olivat voimassa. Näin olet hyväksynyt hinnan, joka sinulle on kerrottu ja olet tehnyt kaupat.

Välttämättä optikkoliikkeen henkilökunta ei isoissa ketjuissa edes ole tiennyt tästä seuraavasta kampanjasta. Monesti näistä tulee käsittääkseni tieto vasta hyvin lähellä uuden kampanjan alkua.

Valitettavasti kampanjat voivat muuttua ennen kuin saat omat lasisi. Etenkin isoissa ketjuissa kampanjat seuraavat toisiaan niin nopeasti, että lasit eivät välttämättä ehdi valmistua kyseisen kampanjan aikana.

Oliko muuten silmälaseista jonkinlainen tarjous voimassa silloin kun tilasit silmälasit?

Esimerkiksi tämä, monessa liikkeessä voimassa oleva tarjous aurinkolasien saamisesta kaupan päälle edellyttää yleensä tavallisten lasien olevan normaalihintaiset. Jos edellisessä kampanjassa on esimerkiksi ollut kehystarjous tai linssitarjous, et ole tällöin kuitenkaan maksanut laseista normaalihintaa.

Silmälasien toimitusaika riippuu usein siitä minkälaiset linssit sinulla on. Esimerkiksi monitehojen toimitukseen voi mennä jopa neljä viikkoa. Minkälainen toimitusaika sinulle luvattiin laseja tilatessa?

Silmälaseja noutaessa sinun pitäisi saada automaattisesti silmälaseista voimakkuuskortti, josta selviää silmälasiesi voimakkuus. Jos jostain syystä et saa voimakkuuskorttia automaattisesti, saat sen ihan varmasti pyytämällä.

Toki voit kertoa optikkoliikkeessä, että sinua harmittaa tilanne. En voi toki luvata tai edes arvioida miten siellä pystytään toimimaan. Voihan kuitenkin olla, että he voivat tehdä sinulle edullisen tarjouksen aurinkolaseista.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa