Tarkastetaanko oikea voimakkuus silmälasien tullessa tehtaalta?

Osta piilolinssit netistä!

Jättivalikoima piilolinssejä ja nopea toimitus. 97% tilauksista lähtee saman päivän aikana, kun ne on tehty.

Alensa.fi

Anonyymi kysyi 10.11.2014

Hei!

Kun asiakkaan tilaamat silmälasit tulevat tehtaalta niin tarkistetaanko lasien oikea voimakkuus ennen lasien antamista asiakkaalle.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!
Periaatteessa henkilön, kuka valmistaa linssit esimerkiksi keskushiomolla, pitäisi varmistaa ja mitata, että linssit ovat tulleet linssitehtaalta tilatulla voimakkuudella sekä oikealla materiaalilla ja pinnoitteilla. Lisäksi jo tässä vaiheessa pitää varmistaa, että linsseissä ei ole naarmuja tai muita virheitä pinnoitteessa tai materiaalissa.

Lisäksi lasien voimakkuudet ja optiset mitat sekä lasien muu virheettömyys pitäisi tarkastaa aina ennen lasien luovuttamista asiakkaalle. Valitettavasti olen kuullut, että välttämättä näin ei kaikissa liikkeissä toimita.

Mikään virallinen, koko alaa koskevat ohjeistus tämä tarkastus ei ole. Mielestäni se kuitenkin kannattaa tehdä varsinkin kun tarkastuksen tekeminen ei vie montaa minuuttia. En osaa sanoa tarkkaa prosenttilukua, mutta itse olen aina välillä estänyt tarkastuksen ansiosta virheellisen tuotteen päätyvän asiakkaalle.

Itse tarkastan laseista aina ennen luovutusta mitoituksen oikeellisuuden ja voimakkuudet. Samalla varmistan, että linsseissä ei ole naarmuja tai muuta vastaavaa. Lisäksi tarkastan tässä yhteydessä myös kehyksen virheettömyyden ja aisojen taivutukset.

Toki tästä huolimatta joskus asiakkaalle sakka voi kuitenkin valitettavasti päästä virheellinen tuote.

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Osta piilolinssit netistä!

Jättivalikoima piilolinssejä ja nopea toimitus. 97% tilauksista lähtee saman päivän aikana, kun ne on tehty.

Alensa.fi

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa
Piilolinssioptikko Google+:ssa

Jätä kysymys tai kommentti

*