Television teksti näkyy kahtena

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki 15 poika kysyi 1.12.2014

hei.

olen 15-vuotias poika ja hyvin huolissani silmieni terveydestä. näen esim. television tekstin “kahtena” eli tekstin yläpuolelle tulee sama teksti uudestaan haaleampana varjona ja tätä esiintyy erityisesti kun vaaleaa tekstiä on tummaa taustaa vasten. myös esim. jos vaalea esine on tummaa taustaa vasten, sama toistuu.

varsinaisia kaksoiskuvia minulla ei ole, eli en näe esineitä täysin kahtena. toisinaan silmissäni myös “vaeltelee” erilaisia varjoja ja tummia kuvioita, mutta nämä ovat pieniä. näitä oireita minulla on ollut n. Kahden vuoden ajan.

nyt kuitenkin pelkään että minulla on aivokasvain tai jokin muu vakava sairaus. onko mielestäsi syytä käydä neurologin vastaanotolla? olisin hyvin kiitollinen jos vastaat, sillä on todella huolissani.

Hei 15 poika!

Optikkona en valitettavasti voi ottaa kantaa näkökentässäsi näkyviin varjoihin ja tummiin alueisiin. Tämmöiset asiat menevät silmälääkärin osaamisalueen puolelle.

Muutenkaan minun on näin netin välityksellä mahdoton sanoa mitään varmaa näkemisestäsi.

Kertomasi haalea varjokuva voi johtua esimerkiksi korjaamattomasta taittovirheestä tai piilokarsastuksesta. Toki tämä voi johtua kuitenkin muistakin asioista.

Ensimmäisenä minulle tulee mieleen, että kannattaisiko sinun varata kouluterveydenhoitajalle aika? Hän varmasti osaa neuvoa.

Oletko muuten käynyt koskaan silmälääkärissä tai optikolla? Voisitte jutella vanhempiesi kanssa tästä.

Mielestäni silmälääkäri on tässä vaiheessa oikea paikka lähteä selvittämään näkemistäsi ja näkökentässä olevia varjoja. Jos silmälääkäri kokee esimerkiksi neurologilla käynnin tarpeelliseksi, hän kyllä sitten suosittelee sitä oman tarkastuksensa perusteella.

Pahoittelen, että minusta ei ollut tämän enempää apua. Tämmöiset asiat kuuluvat kuitenkin enemmän silmälääkärille ja lisäksi netin kautta kenenkään on mahdoton antaa mitään varmoja vastauksia.

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa