Voimakkuudet piilolinsseihin kun omaa voimakkuutta ei löydy?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Piilariankka kysyi 10.12.2014

Hei!
Jos minulla on normaalisti piilarit, toisessa -0,75 ja toisessa -1,25, niin kumpi on parempi, kun tuota ensin mainittua ei ole tarjolla;
Ottaa 1,0 ja 1,25 vaiko 1,0 ja 1,5?

Olen yleensä aika herkkä pienille eroille silmien keskinäisissä voimakkuuksissa. Hajataittoa tms ei ole.

Hei Piilariankka!

Aloin miettimään tuota – 0,75 voimakkuuden puutetta.

Kysyisinkin, että oletko vaihtamassa uuteen piilolinssimerkkiin vai ovatko käyttämäsi linssin voimakkuusrajat muuttuneet? Vai tarkoititko tällä sitä, että et löydä normaalista ostospaikastasi vanhoja voimakkuuksia?

Jos kyseessä on piilolinssimerkin vaihtaminen, niin tätä en voi suositella ilman uutta piilolinssisovitusta.

Muutenkin melkein suosittelisin sinua käymään piilolinssikontrollissa, jossa voitaisiin varmistaa sinulle tällä hetkellä sopivat voimakkuudet. Kuinka kauan siitä on kun olet viimeksi käynyt optikolla?

En oikein osaa suositella mitään varsinkin kun sanoit olevasi herkkä piilolinssien voimakkuuseroille. Tämän takia en lähde arvailemaan mikä vaihtoehto toimisi sinulla paremmin.

Ilman optikolla käyntiä tai piilolinssien kokeilua ei voida sanoa varmasti kumpi toimii paremmin. Toki voi olla myös niin, että molemmat vaihtoehdot ovat yhtä huonoja tai hyviä tai se, että et huomaa mitään eroa oikeisiin voimakkuuksiin nähden.

Pahoittelen, että minusta ei ollut tämän enempää apua. Tämmöisiin kysymyksiin on kuitenkin mahdoton vastata näin netin välityksellä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa