Neutraloimattomassa Aosept piilolinssinesteessä ollut linssi silmään

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Anni kysyi 5.7.2015

Hei, laitoin vahingossa piilolinssit Aosept-nesteen kanssa väärään piilolinssikoteloon, jolloin neste ei neutraloitunut ja laittaessani linssin silmään silmää poltti, jolloin yritin saada linssin pois.

Kun sain linssin pois silmästä, huuhtelin silmää runsaalla vedellä ja myöhemmin laitoin Systane-silmätippoja.

Tapahtumasta on pari päivää ja silmä on vieläkin arka, onkohan syytä mennä lääkäriin?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Anni!

Pahoittelut ensimmäiseksi lomareissujen takia kauan kestäneestä vastauksesta.

Aosept piilolinssineste on neutraloitumattomana 3 prosenttista vetyperoksidia. Mikäli nestettä joutuu silmään tämmöisenään, aiheuttaa se todella voimakasta silmien kirvelyä tai polttelua, kuten sinullekin oli käynyt.

Olit toiminut ihan oikein välittömästi tapahtuman jälkeen, eli huuhdellut silmän runsaalla vedellä. Kysymyksen jättämisestäsi on jo niin kauan, että olet varmasi käynytkin jo lääkärillä jos oireet ovat jatkuneet.

Yleensä tämmöisissä tapauksissa riittää, että linssin poistaa välittömästi silmästä ja huuhtelet silmää runsaalla vedellä useampien minuuttien ajan.

Toki silloin jos silmä ei rauhoitu huuhtelulla, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Näin pystytään varmistamaan, että silmän pintaan ei ole syntynyt minkäänlaista eroosiota.

Aoseptin kanssa tulee olla todella huolellinen, jotta näin ei pääse käymään. Kyseessä on oikein käytettynä loistava neste, mutta valitettavasti nestettä ei saa joutua neutraloimattomana silmiin. Nestettä voi käyttää vain valmistajan omassa kotelossa, jossa oleva katalyytti neutraloi nesteen kuuden tunnin aikana steriiliksi keittosuolaliuokseksi.

Joka tapauksessa piilolinssinesteessä ja esimerkiksi hiusten vaalennusaineissa vetyperoksidi on niin laimeassa muodossa, että se luokitellaan vain ärsyttäväksi aineeksi. Esimerkiksi teollisuudessa käytetään paljon vahvempia vetyperoksidiliuoksia, jotka voivat aiheuttaa iholle tai silmiin joutuessaan vakavia vaurioita kuten syöpymistä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa