Pitkäkyntinen piilolinssien käyttäjä etsii korimallista piilolinssikoteloa

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Pitkäkyntinen kysyi 19.12.2015

Mistä ihmeestä onnistun löytämään piilolinssipurkin, sellaisen, jossa linssit ovat samassa purkissa ja kumpikin omassa korimaisessa muovikupissa.

Näin pitkäkyntisenä linssit on tosi helpot laittaa niihin koreihin ja ottaa pois. Ennen sai esim. Instrusta.

Nykyisin tuntuu olevan tarjolla jos jonkinlaisia hassunhauskoja piilarikoteloita. Niiden matalista kupeista on pitkäkyntisen vaikea onkia linssejä vahingoittamatta pois.

Netissä ainoa korimallisten piilaripurkkien tarjoaja on tsekkiläinen Alensa, jolla on monimutkainen maksutapa, siis ei kiitos.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Pitkäkyntinen!

Käyttämääsi kemiallista menetelmää varten on nykyään tietääkseni vain kuppimallisia koteloita. Itse en ole ainakaan nähnyt korimallisia koteloita vuosiin.

Hapetusmenetelmää käyttävien nesteiden mukana (esim Aosept) tulee edelleen mukana korimallinen piilolinssikotelo. Tätä koteloa ei voi kuitenkaan käyttää kemiallisen menetelmän nesteen kanssa katalyyttilevyn takia. Kannattaa olla siis tarkkaavainen jos tilaat netistä jonkinlaisen korimallisen kotelon. Kyseessä voi olla kotelo, jota et voi hyödyntää.

Itselleni tuli mieleen, että oletko kokeillut piilolinssien kaatamista nesteen kanssa kämmenelle suoraan kupeista? Näin sinun ei tarvitsisi kaivaa piilolinssejä kotelon pohjalta ja varoa, että rikot ne kynsilläsi. Omat pitkäkyntiset asiakkaani olen neuvonut toimimaan näin eikä heillä ole ollut isompia ongelmia.

Toki voit myös jutella oman optikkosi kanssa siitä voisitteko vaihtaa hoitomenetelmän hapetusmenetelmään. Tämä ehkä tuntuu kuitenkin vähän turhalta pelkän piilolinssikotelon vuoksi.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa