Pystyykö silmien kokoeroa tasoittamaan piilolinsseillä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki SuuriJaPieni kysyi 13.10.2015

Moikka,

Mulla on synnynnäisesti erikokoiset silmät, jotka ovat häirinneet minua pian 17 vuotta.

Silmäni ovat erittäin tumman ruskeat, sanottaisiinko mustan väriset.

Pystynkö mitenkään tasaamaan silmieni kokoa piilolinssillä. Puhun yksikkönä sillä toinen silmistäni, vasen silmäni on ns. ‘oikean kokoinen’ mutta vasen silmäni huomattavasti normaalia pienempi.

Haluaisin käyttää piilolinssiä joka päivä eli 7 päivää viikossa (öitä lukuunottamatta tietenkin).

Onko silmieni kokoeroa mahdollista tasoittaa mitenkään piilolinsseillä sillä tämä on minun itsetuntoa romahduttanut ongelma. Jos on mahdollista korjata niin osaatko arvioida vuotuisia kustannuksia?

Kiitos!!!

Piilolinssioptikon vastaus

Hei SuuriJaPieni

Valitettavasti minun on mahdoton vastata siihen voisiko silmiesi kokoeroa tasoittaa piilolinssien avulla näin kun en pääse näkemään silmiäsi.

Jos kyseessä on se, että toisen silmän värikalvon halkaisija on pienempi kuin toisen, voisi värillisistä piilolinsseistä olla apua.

Itse olen värillisestä piilolinssistä saanut apua asiakkaalle, jolla oli näkyvä arpi silmässä. Tämä arpi pystyttiin peittämään värillisellä linssillä, jolloin silmät olivat mahdollisimman samanlaiset.

Tämmöistä tilannetta kuin sinulla on, en kuitenkaan muista tulleen vastaan vuosien saatossa.

Joka tapauksessa tässä tulee muistaa, että piilolinssien kanssa olisi hyvä pitää lepopäiviä eikä piilolinssejä kannata käyttää esimerkiksi flunssassa.

Jos taas kyseessä on se, että niin sanottu silmämuna on toisessa silmässä pienempi kuin toisessa, ei valitettavasti piilolinssillä saada kokoeroa tasoitettua.

Olisiko sinun mahdollista käydä optikkoliikkeessä, jossa voitaisiin arvioida tilannetta paremmin kuin näin netin välityksellä? Samalla saisit arvion myös kustannuksista, joita linssien käytöstä tulisi.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. SuuriJaPieni says

  Moi taas,

  Kiitos vastauksestasi, mutta voisin vielä tarkentaa tilannettani. Eli silmämunat ovat kyllä saman kokoisia mutta se on se värikalvo tosiaan joka on toisessa silmässä pienempi.

  Vuosia sitten silmälääkäri sanoi että kokoeroa voisi tasoittaa piilolinsseillä, mutta sen jälkeen olen antanut asian olla, mutta nyt tuntuukin siltä että haluaisin kokeilla tätä vaihtoehtoa.

  Jos värikalvoa suurentavan piilolinssin ottaa toiseen silmään niin lyöttyykö sellaisia piilolinssejä, jotka suurentavat värikalvoa ja samalla näkee sen piilolinssin läpi ettei piilolinssi peittäisi näköä toisessa silmässä. Silmäni ovat myös hyvin tumman ruskeat, joten luulisin että tätä väriä optikoilta löytyy?

  Lopuksi vielä, että paljonko tällaisen piilolinsssin käyttäminen maksaisi keskimäärin vuodessa?

  Kiitos paljon tästä mainiosta nettisivusta ja sinun erinomaisesta asiantuntemuksestasi!!!

  • Hei!
   Mukavaa kuulla, että blogista on ollut sinulle hyötyä!

   Ruskeita piilolinssejä on saatavissa useammalta valmistajalta. Välttämättä värisävy ei ole juuri sama kuin omassa silmässäsi on. Se paljonko värisävy poikkeaa vai poikkeaako omasta väristäsi selviää optikolla piilolinssisovituksessa.

   Sovitus kannattaa lähteä liikkeelle tavallisilla värillisillä linsseillä. Jos niillä ei saavuteta haluttua tulosta, voidaan miettiä hinnaltaan arvokkaampia erikoislinssejä.

   Jos sinulla ei ole voimakkuuksien tarvetta ja löydätte optikon kanssa omien silmiesi värisen linssin, voisi linssi tulla vain toiseen silmään, jolloin siinä olisi nollavoimakkuus. Näkemiseen linssi ei vaikuta heikentävästi.

   Hinta riippuu siitä minkälaisiin linsseihin päädytään ja tarvitsetko niissä voimakkuuksia. Karkea arvio vuosikustannuksista on 200-300 euron luokkaa.

   Mielestäni sinun kannattaa varata aika optikolle piilolinssisovitukseen ja kertoa tarpeistasi varausta tehdessä. Toki voit myös pyörähtää optikkoliikkeessä kysymässä asiaa ja varata sitten tältä pohjalta ajan.