Saako optikolta lähetteen julkisen puolen silmälääkärille?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki E.L kysyi 2.10.2015

Saako optikon kautta lähetteen julkisen puolen silmäpolille?

Näin minulle väitti terveyskeskuksen sairaanhoitaja, pitääkö asia paikkansa?

Kiitos

Piilolinssioptikon vastaus

Hei E.L!

Tietääkseni optikko ei pysty lähettämään asiakasta suoraan silmäpolille. En kuitenkaan tiedä voisiko jollakin tai joillakin paikkakunnilla olla kokeilu menossa, jolloin optikko voisikin lähettää asiakkaan suoraan silmäpolille.

Periaatteessa kai terveyskeskuksen sairaanhoitajan pitäisi tietää asia, jos hän on näin sanonut. Asia selvinnee helpoiten vaikka ihan soittamalla paikkakuntasi optikkoliikkeeseen ja kertomalla tilanteesi.

Yleensä asia menee käsitykseni mukaan niin kaikkialla, että optikko lähettää asiakkaan tarvittaessa julkiselle puolelle perusterveydenhuoltoon. Sieltä lääkäri konsultoi silmälääkäriä tai lähettää potilaan tarvittaessa silmäpolille silmälääkärin tutkittavaksi.

Itse olen tehnyt niin, että akuuteiksi katsomissani tilanteissa olen soittanut silmäpolille päivystävälle silmälääkärille ja kysynyt neuvoa tilanteeseen. Mikäli silmälääkäri on katsonut kyseessä olevan päivytysluonteisesti hoidettavan asian, on hän pyytänyt lähettämään asiakkaan terveyskeskukseen ja sieltä lääkäri on tehnyt lähetteen erikoissairaanhoitoon silmäpolille.

Näissä tapauksissa olen kirjoittanut asiakkaalle “lähetteen” tai lausunnon perusterveydenhoitoon vietäväksi. Olen laittanut tähän, että olen ollut yhteydessä päivystävään silmälääkäriin, joka on pyytänyt lähettämään terveyskeskukseen jne.

Tilanteet, joissa konsultoin itse päivystävää silmälääkäriä, ovat olleet tilanteita, joissa henkilön näkö on ollut käsittääkseni vaarassa.

Kysymyksessäsi et kerro tarkemmin minkä vuoksi sinun olisi tarve päästä silmälääkärille?

Silmäpolin lääkärit eivät tee perusnäöntutkimuksia tms, vaan kyseessä pitää olla sairauteen liittyvä käynti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa