Silmien laserleikkauksen jälkitarkistus

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Ongelmasilmät kysyi 1.12.2014

Vuositarkastus laserleikkauksen jälkeen, vuosi leikkauksen jälkeen. Puolivuotistarkistuksessa olen jo käynyt.

Voinko mennä jonkin toisen lääkärin vastaanotolle vai onko leikkaavan lääkärin tarkistus ns. pakollinen?

Optikko ei voi määritellä linssejä ensimmäisen kuluneen vuoden aikana leikkauksesta, mutta voiko tämän tehdä joku muu silmälääkäri kuin leikkauksen suorittanut?

Liittyykö tarkistukseen leikkaustakuu, vastuuvelvollisuus ym.??????

Miten tuo ensimmäinen vuosi leikkauksen jälkeen rajoittaa muiden lääkärien palveluiden käyttämistä??

Haluaisin tarkistutta ja samalla tutkituttaa myös silmieni muita ongelmia ( lähi-kaukonäkö asettaminen linsseihin, lasi- vai muovilinssi) kuin vain tarkistuttaa leikkauksen jälkeisen tilan.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Valitettavasti en ole optikkona oikea ihminen vastaamaan laserleikkaukseen tai siihen liittyviin jälkitarkastuksiin. En siis osaa vastata kysymyksiisi vastuuvelvollisuuksista tai leikkaustakuusta. Jos kyseisellä yrityksellä on jonkinlainen takuu laserleikkaukselle, uskoisin kuitenkin, että siinä vaaditaan silmän leikanneen lääkärin tutkivan silmät heidän määrittelemien kontrollien mukaisesti.

Mielestäni sinun kannattaa kysyä asiaa suoraan yrityksestä, jossa sinulle tehtiin laserleikkaus.

Mikäli puolestaan epäilet, että kyseessä on jonkinlainen hoitovirhe, kannattaa sinun olla yhteydessä laserleikkauksen tehneen yrityksen potilasasiamieheen.

Toki voit aina halutessasi käydä myös toisella silmälääkärillä tutkituttamassa silmäsi ja saada toisen mielipiteen asiaan.

Kun menet silmälääkärille tai optikolle, kannattaa sinun ehdottomasti kertoa tarkasti minkälaisia ongelmia sinulla on ollut näkemisen ja silmälasien kanssa. Tällöin pystytään kokonaisvaltaisesti miettimään minkälainen vahvuus, linssimateriaali sekä linssityyppi toimisivat sinulla parhaiten.

Sitten tuosta sanomastasi vuoden määräajasta sen suhteen saako optikko määrätä sinulle lasit. Kun asiakkaan silmät ovat leikattu, pitää asiakkaalla olla aina silmälääkäriltä kirjallinen lupa siihen, että optikko voi määrätä lasit. Tässä ei ole siis mitään sääntöä sen suhteen kuinka kauan sitten leikkaus on tehty.

Lain mukaan optikko ei siis saa itsenäisesti ilman silmälääkärin lupaa tehdä silmälasimääräystä henkilölle, jonka silmät ovat leikattu.

Toivottavasti vastauksestani oli edes jotain hyötyä.

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa