Verisuonet näkyvät silmissä, miten piilolinssien käyttö?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Verisuonisilmä kysyi 5.12.2014

Olen käyttänyt noin 2 vuotta piilolinssejä. Piilolinssit ovat jatkuvakäyttöiset mutta koska olen nuori optikko on suositellut pitämään niitä vain päivisin, kuten olen aina pitänytkin.

Linssit ovat pari viimeistä kuukautta alkaneet tuntua vähän huonommilta kuin ennen. Huomasin myös että silmään on tullut enemmän verisuonia. Ennen en tuntenut linssejä lainkaan mutta nyt tunnen koko ajan pientä hankausta silmissä.

Pelkään etten saa kohta enää käyttää piilareita ollenkaan enkä sen takia uskalla mennä optikolle. Luuletko että linssimerkin vaihto auttaisi vai eikö silmäni enää siedä mitään linssejä?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

En nyt haluaisi pelotella liikaa, mutta vähän kuitenkin:) Varmin keino päätyä tilanteeseen, että et voi käyttää enää piilolinssejä, on se, että et mene optikolle ja / tai vaihdat piilolinssimerkkiä itsenäisesti ilman optikon sovitusta.

Suosittelen siis kuitenkin ehdottomasti sinua varaamaan ajan optikolle piilolinssikontrolliin.

Itsellänikin käy usein asiakkaita, joilla on ollut suunnilleen kuvailemiasi ongelmia. Yleensä tällöin tilanteeseen löydetään kuitenkin ratkaisu, jonka ansiosta oireet häviävät ja piilolinssien käyttämistä voi jatkaa turvallisesti. Joskus tämä voi vaatia toisenlaiseen piilolinssiin vaihtamista. Joskus ratkaisuna voi olla esimerkiksi linssin vaihtovälin tai käyttöajan muuttaminen. Samalla optikko varmistaa, että olet tehnyt piilolinssien puhdistuksen oikein.

Missään tapauksessa kontrolliin menoa ei kannata siirtää sen takia että pelkäisi joutuvansa luopumaan piilolinssien käyttämisestä.

Valitettavasti joskus vastaan tulee kuitenkin myös tilanteita, jolloin asiakkaalle on pakko suositella määräaikaista tai jopa pysyvää piilolinssien käyttökieltoa. Nykyään piilolinssit ovat kehittyneet kuitenkin niin paljon, että tämä on paljon aikaisempaa harvinaisempaa.

Varaa siis rohkeasti aika optikolle piilolinssikontrolliin ja noudata huolellisesti optikolta saamiasi ohjeita.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa