Kahdet uudet lasit – näkeminen huonompaa kuin ilman laseja?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Ihmeissään kysyi 25.9.2014

Olin optikon näöntarkastuksessa ja tilasin liikkeestä itselleni sen jälkeen kahdet lasit vahvuuksilla, toiset siis aurinkolasit. Ne olivat aika tavalliset, isohkot aurinkolasit ja optikko myi ne minulle.

Vahvuus -1 ja lisäksi hajataitto -0,5.

Kun sain lasit silmiini, niin näin niillä huonommin kuin ilman laseja. Missä vika ja mitä pitäisi tehdä?

Tuntuu oudolta ostaa laseja, joilla näkee huonommin…

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Mikäli käsitin oikein, niin näet siis molemmilla laseilla huonommin kuin ilman laseja. Kertomillasi voimakkuuksilla silmälasien kyllä pitäisi parantaa näkemistä verrattuna tilanteeseen ilman laseja.

Onko sinulla ollut aikaisemmin silmälaseja käytössä? Entä kuinka kauan olet käyttänyt näitä uusia laseja? Kysyn asiaa, koska jos nämä ovat ensimmäiset lasisi joihin et ole juurikaan totutellut, voi sinusta tuntua aluksi, että näet laseilla huonommin kuin ilman laseja. Todellisuudessa kaikki voi olla kuitenkin kunnossa.

Jos olet totutellut jo uusiin laseihin eikä ongelma poistu, suosittelen sinua ehdottomasti olemaan ensimmäiseksi yhteyksissä liikkeeseen, josta hankit lasit.

Siellä pystytään varmistamaan, että lasit vastaavat silmälasireseptiäsi. Mikäli tämä on oikein, niin sitten he varmistavat varmasti vielä myös silmälasireseptin oikeellisuuden.

Valitettavasti aina välillä näöntarkastuksessa voi tapahtua virhe tai optikko voi kirjata näöntarkastuksen tiedon virheellisesti koneelle. Toki myös lasien valmistuksessa on voinut tapahtua virhe, jolloin laseilla ei näy niin kuin niillä pitäisi.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa