Lähinäkö moniteholaseilla erilainen silmien välillä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki 1. monitehot kysyi 4.8.2015

Otin käyttöön moniteholinssit.

Näen lähelle hyvin vasemmalla silmällä kun suljen oikean silmän mutta kun suljen vasemman silmän niin näen huonosti oikealla lähelle.

Onko laseissa vikaa?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Valitettavasti minun on mahdoton antaa mitään varmaa vastausta näin netin kautta.

Periaatteessa sinun pitäisi kuitenkin nähdä molemmilla silmillä lähelle suunnilleen samalla tavalla, jos molemmat silmäsi ovat terveet ja niissä on suunnilleen samanlainen näöntarkkuus.

Voin kokeilla vastata kysymykseesi vähän tarkemmin, jos kommentoit tähän kirjoituksen yhteyteen silmälasireseptissä olevat arvot. Kerrotko samalla kuinka kauan olet totutellut uusiin moniteholaseihisi.

Kysyn silmälasireseptiesi arvoja, koska mikäli silmien välillä on suuri voimakkuusero, voi moniteholinssin läpi katsoessa oikean ja vasemman silmän kuva olla esimerkiksi erimuotoinen.

Mikäli voimakkuuksissa ei ole mitään ihmeellistä ja näkeminen toisella silmällä on häiritsevän huono, kannattaa sinun olla yhteyksissä liikkeeseen, josta hankit lasit. Siellä pystytään varmistamaan esimerkiksi lasien mitoituksen oikeellisuus, sekä se että voimakkuus laseissa vastaa silmälasireseptiäsi.

Mikäli nämä ovat kunnossa, voisi olla paikallaan tarkastaa myös näkösi uudelleen. Näin varmistetaan, että reseptiin ei ole päässyt virhettä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa