Miten pitkälle toimistomoniteholinsseillä kuuluisi nähdä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Hanna kysyi 17.9.2015

Hei,

Iän myötä yksiteho-kaukolaseilla lukeminen meni vaikeaksi, joten hankin moniteholasit (-2,25 add 1,25). Työssäni joudun kuitenkin lukemaan hyvin pienikokoista tekstiä, olemaan tietokoneella ja vielä pitäisi nähdä myymälätilan hyllyt noin 5-7 metrin päähän. Tähän monitehot eivät olleet riittävän hyvät.

Optikkoliikkeessä suositeltiin erillisiä toimistolaseja, ja ne tilasinkin (-1,75 add 1,25). Näillä näki hyvin lukea, mutta ei mitään 2 metrin päähän. Linssejä korjattiin vahvuuteen -2 add 1,25, mutta ei niillä silti nähnyt myymälätilaa. Kaukolasialue oli niin yläreunassa ettei päätä siinä asennossa voi pitää. Siinä vaiheessa optikko oli sitä mieltä ettei toimistolasit toimi minulle ja lasit korjattiin tavallisiksi yksiteholaseiksi, joita en kyllä olisi tarvinnut, ja joita työnantajani ei tietenkään maksanut =600€ turhuuteen.

Haluaisin kuulla mielipiteesi siitä että olisiko toimistolaseilla mitenkään ollut mahdollistakaan saavuttaa haluamaani näköaluetta. Kuulin myöhemmin ystäviltäni ettei heille oltu luvattukaan kuin 1-2 metrin näköaluetta.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Hanna!

Valitettavaa kuulla, että sinulla on ollut ongelmia toimistomoniteholinssien kanssa.

Minulla ei ole kuitenkaan yksiselitteistä vastausta kysymykseesi. Silmiäsi tutkimatta minun on mahdoton sanoa miten voisit periaatteessa nähdä toimistomonitehoilla. Tähän vaikuttaa muun muassa silmän mukautumiskyky ja valittu linssityyppi jne.

Toimistolinssejä on joka tapauksessa erilaisia valmistajasta riippuen. Pääperiaate on kuitenkin kaikissa se, että niillä ei näe kovin kauas tarkasti.

Yleensä laseilla näkyy hyvin lähelle, pääte-etäisyydelle sekä muutamaan metriin. Toki hieman kauemmaksikin näkee hieman leukaa laskemalla.

Kertomasi 5-7 metriä on joka tapauksessa etäisyys, mihin toimistolinssillä ei yleensä saada yhtä tarkkaa näkemistä kuin yksitehoisilla kaukolaseilla tai perinteisillä moniteholaseilla.

Valitettavasti näin netin välityksellä minun on kuitenkin tosiaan mahdoton sanoa olisiko kyseisellä linssillä ollut mahdollista saavuttaa riittävä kaukonäkö 5-7 metriin.

Minkä kokoinen toimistolasiesi kehys muuten oli? Yleensä toimistolaseissa kehyksellä tulisi olla kokonaiskorkeutta vähintään 30 mm.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa