Muutama kuukausi sitten silmälääkärillä – käynkö optikolla ennen lasien hankkimista?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Liubov kysyi 16.6.2015

Hei,

Olen käynyt silmälääkärillä tarkistuksessa ja silmäni olivat kunnossa, vain näkö huono. Nyt on muutama kuukausi siitä käymisestä. En ostanut silloin uusia silmälasia.

Onko suositeltavaa käydä optikossa taas ja silmälääkärissä, jos optikko taas lähettää, vai ostaa silmälasit samalla määräyksellä?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Liubov!

Yleensä silmälasimääräys on voimassa kuusi kuukautta sen kirjoittamisesta.

Esimerkiksi silloin, jos henkilöllä on etenevä silmäsairaus tai kyseessä on pieni lapsi, voidaan reseptiin kirjata lyhyempikin voimassaoloaika. Kerroit että silmissäsi ei ole todettu mitään silmäsairauksia, joten reseptissäsi tuskin on lyhyempää voimassaoloaikaa.

Ja jos reseptissäsi olisi lyhyempi voimassaoloaika, olisi se myös merkattu reseptiin.

Tällä perusteella sinun ei tarvitse käydä erikseen optikolla ennen silmälasien hankkimista.

Toisaalta olen itse henkilökohtaisesti sitä mieltä, että mahdollisissa ongelmatapauksissa on aina helpompaa jos näkö on tarkastettu samassa paikkaa, josta silmälasit ostetaan.

Sinun kannattaa ottaa resepti mukaan kun menet katsomaan silmälaseja. Näin voitte jutella optikkoliikkeen väen kanssa mitä mieltä he ovat.

Mikäli optikko tarkastaisi näkösi ja lähettäisi sinut jostakin syystä silmälääkärille, tällöin sinun toki kannattaisi mennä silmälääkärille.

On kuitenkin hyvin hankala uskoa, että optikko lähettäisi sinut taas silmälääkärille, ellei sinulla ole jotain silmiin ja näkemiseen vaikuttavaa yleissairautta. Olet kuitenkin käynyt niin vasta silmälääkärissä, eikä täällä oltu havaittu mitään.

Silmälasireseptin määrääminen itsenäisesti optikolta onnistuu ihan varmasti, eikä tähän tarvita silmälääkäriä normaali tilanteissa.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa