Optometrian opiskelu kiinnostaa

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Titi kysyi 16.8.2014

Hei
Olen valmistunut lukiosta ja haluaisin optometrian alalle, mutta haluaisin tietää työn työlisyystilanteesta (paikat) ja palkauksesta. Opiskelijat saavat varmasti vähän palkkaa mutta kuinka kauan pitäisi kerätä työkokemusta, että paikka nousisi?

Ja olisiko alasta helppo vaihtaa esim. tarhanopettajan alaan jos työssä ei menesty? Haluaisin tietää myös mitä voisin optometrian koulutuksen jälkeen opiskella lisää alaan liittyvään siis ?

Anteeksi että kyselen näin paljon mutta tulevaisuus on vähän epävarma joten kaipaisin jonkun neuvoa 🙂 kiitoksia paljon ^^

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Titi!

Ei tarvitse pyydellä anteeksi useampia kysymyksiä. Päinvastoin, mukavaa kun ala kiinnostaa!

Työllisyystilanne ei ole tänä päivänä mikään paras mahdollinen. Sama tilanne on toisaalta monella muullakaan alalla tällä hetkellä.

Valitettavasti en osaa sanoa tarkemmin kuinka monta prosenttia optikoista on työttömänä työnhakijana. Käsittääkseni luku on kuitenkin varsin suuri ainakin kun sitä vertaan aikoihin, jolloin optikkona löysi ihan varmasti töitä ainakin jostain päin Suomea.

Nykyään osaavillakin optikoilla on ollut haasteita löytää itselleen vakituisia työpaikkoja. Esimerkiksi Oulun seudulla vakituisen työpaikan löytyminen optikolle on ollut vuosia melko haastavaa.

Määräaikaisia sijaisuuksia yleensä kuitenkin löytyy. Pitkässä juoksussa näistä voi sitten muodostua hyvä pohja vakinaiselle työsuhteelle.

Optikoiden aloituspalkka on 2460€. Tämä on mahdollisuus nostaa suorittamalla erilaisia lisäpätevyyksiä. Lisäksi ainakin itse olen saanut vuosien saatossa nostettua palkkaani työkokemuksen ja ammattitaidon sekä myyntiosaamisen karttuessa.

Tuohon alanvaihtamiskysymykseen en osaa vastata. Luultavasti optikon tutkinnosta ei saa ainakaan mitään sen kummempaa hyötyä yliopistotutkintoon kuin muistakaan ammattikorkeakoulututkinnoista.

Jatkokouluttautuminen onnistuu Suomessa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon saakka. Valitettavasti optometriaa ei ole mahdollista opiskella suomalaisissa yliopistoissa. Ulkomailla yliopistokoulutustakin on kuitenkin tarjolla. Lisäksi Yhdysvaltalainen Salus-yliopisto on järjestänyt Suomessakin maksullista yliopisto-opetusta optometriasta.

Suosittelen sinua lukemaan tähän loppuun linkittämäni kirjoitukset. Kysy myös ihmeessä lisää jos joku asia jäi vaivaamaan.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa