Työviihtyvyyteen vaikuttavat tekijät – miksi viihdyn edelleen optikon työssäni?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Aikaisemmassa kirjoituksessani optikoiden työssä viihtymisessä lupasin kirjoittaa myös siitä miten itse viihdyn työssäni ja mitkä asiat vaikuttavat tähän.

Edellisen kirjoituksen varsin negatiivisesta sävystä huolimatta koen edelleen viihtyvän hyvin työssäni. Tällä hetkellä uskonkin pysyväni alalla eläkeikään saakka.

Alla tärkeimmät omaan työviihtyvyyteeni vaikuttavat tekijät.

   1. Tärkein asia minulle on, että koen omaavani edelleen riittävästi aikaa palvella jokainen asiakas hyvin. Tähän vaikuttaa luonnollisesti osaltaan näöntarkastukseen varattava aika, mutta se ei ole ainoa syy. Myös koko työpaikan ilmapiiri on semmoinen, jossa ymmärretään tyytyväisen asiakkaan merkitys tulevaisuudenkin kannalta.
   2. Toinen tärkeä asia on, se että pystyn vaikuttamaan myytäviin tuotteisiin ja saan myydä laadukkaita tuotteita, joihin myös itse uskon. Mielestäni onkin surullista, että Suomessakin on optikkoja, joiden perheeseen ostetaan laseja toisesta liikkeestä silloin kun halutaan saada oikeasti laadukkaat lasit. Samoin myös ystäville voidaan suositella lasien ostamista jostain muualta kuin omalta työpaikalta.
   3. Nykyisessä työssäni pääsen vaikuttamaan myös myyntitavoitteisiin ja keinoihin joilla niihin päästään. Tämäkin on hyvin merkittävä asia, koska yhdessä päätettyihin tavoitteisiin ja keinoihin on aina helpoin sitoutua.
   4. Oma työnkuvani on edelleen hyvin monipuolinen sisältäen optikon perinteisten töiden lisäksi myös myymistä ja myymänhoitoon liittyviä tehtäviä. Itselleni tämä on mieluisin vaihtoehto ja tällä tavalla koen ammattitaitoni säilyvän ja kehittyvän kaikista parhaiten ja monipuolisimmin.
   5. Työviihtyvyyteeni vaikuttaa myös se, että työajat ovat elämäntilanteeseeni sopivat. Lisäksi pystyn vaikuttamaan loma-aikoihini, eivätkä yllättävät vapaan tarpeet ole yleensä ongelma.
   6. Muutenkin toki tunnen, että minua arvostetaan työssäni ja siellä on avoin keskusteleva ilmapiiri ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön.

Jokainen toki arvottaa omaan työnviihtyvyyteen vaikuttavat asiat itse. Osalle esimerkiksi hyvä palkka ja turvattu työpaikka on tarpeeksi, mutta ainakin itse koen haluavani työhöni myös muuta sisältöä.

Kaiken kaikkiaan voisi kai sanoa, että ”huonokin” työpaikka voi edes muuttua paremmaksi, jos asioista pystytään puhumaan avoimesti. Sen sijaan huono työpaikka, jossa asioista ei uskalleta puhua, ei varmasti muutu ikinä paremmaksi.

Lisäksi molemminpuolinen luottamus ja joustaminen ovat myös tärkeitä asioita. Välillä tuntuu, että nykyään on valitettavan paljon työpaikkoja, joissa vain työntekijän pitäisi joustaa.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa