Piilolinsseillä ei näe heti kunnolla silmiin laittamisen jälkeen?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Jh kysyi 10.1.2015

Olen käyttänyt piilolinssejä nyt päiväkäyttöisenä kohta 7 vuoden ajan. Pidän vkottain ainakin yhden piiilarittoman päivän mutta olen kiinnittänyt seuraaviin asioihin huomiota viime kuukausina.

Miksi piilolinsseillä en näe alkuun kunnolla kun asetan ne aamulla silmiini, ne kyllä asettuvat hyvin mutta silti menee aikansa ennen kuin niillä näkee?
Näköni on tarkastettu viimeksi kesäkuussa 2013.

Sitten toisina päivinä silmien noin kulmakarvojen kohdalla tuntuu outoa kipeyden tunnetta, voisiko johtua piilareista? Välillä kipu äityy että on särkylääkkeen paikka ja linssit otettava pois silmistä.

Huolehdin kyllä linsseistä hyvin ja käytän peroksidi-puhdistusmenetelmää.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Jh!

Luonnollisesti en voi antaa varmoja vastauksia kysymyksiisi näin kun en pääse tutkimaan näköäsi.

Joka tapauksessa sinulla on selvästi oireita, jotka voivat johtua esimerkiksi näön muuttumisesta tai siitä että nykyiset piilolinssit eivät ole enää toimivin vaihtoehto sinulle.

Koska edellisestä näöntarkastuksesta on jo yli 1,5 vuotta etkä ole käynyt sen jälkeen piilolinssikontrollissa, suosittelen sinua varaaman ajan optikolle piilolinssikontrolliin ja näöntarkastukseen. Optikolle mennessä sinun kannattaa kertoa näistä ongelmistasi.

Piilolinssikontrollissa on hyvä käydä vuosittain ja näöntarkastuksessakin parin vuoden välein.

Sitten tarkemmin kysymyksiisi.

Sumeus aamulla linssien silmään laittamisen jälkeen voisi johtua esimerkiksi silmien kuivuudesta.

Päänsärky voi puolestaan johtua näkemisestä. Jos voimakkuudet eivät ole ajan tasalla, voi tämä aiheuttaa päänsärkyä. Toki päänsärky voi johtua monesta muustakin ihan näkemiseen liittymättömästä asiasta. Näihin minä en kuitenkaan optikkona oikein osaa ottaa kantaa.

Optikko pystyy tarkastuksessa arvioimaan muun muassa voimakkuuden oikeellisuuden ja sen onko käytössä oleva linssityyppi paras mahdollinen linssi silmällesi.

Hyvä että olet pitänyt välipäivän säännöllisesti ja huolehtinut muutenkin linssien puhdistuksesta huolella!

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa