Piilolinssien turvallinen käyttäminen ulkomailla kuten Turkissa?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Mirjami kysyi 21.6.2015

Hei, minua askarruttaa piilolinssien käyttö ulkomailla.

Olen menossa Turkkiin kuukauden päästä ja minulla on käytössä päivälinssit. Miten tulisi toimia niiden käytössä ehkäisten silmätulehduksen vaaraa, koska siellä hanavesi ei ole kovin puhdasta? Käsidesi?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Mirjami!

Mukavaa, että mietit piilolinssien turvallista käyttämistä hyvissä ajoin ennen matkaasi!

Silloin kun hanaveden puhtaudesta ei voi olla varma tai jos sen tietää olevan epäpuhdasta, voi käsien puhdistukseen käyttää käsidesiä ja pullotettua vettä. Käsidesin kanssa pitää olla kuitenkin varovainen, jotta sitä ei pääse imeytymään linsseihin.

Itse henkilökohtaisesti toimin tämmöisessä tilanteessa siten, että pesen ensin kädet normaalisti. Tämän jälkeen käytän käsidesiä ja huuhtelen vielä kädet pullotetulla vedellä.

Lisäksi suosittelen kertakäyttölinssien eli päivälinssien käyttämistä tämmöisellä reissulla. Näin saa joka päivä käyttöön uudet, puhtaat piilolinssit.

Kannattaa muuten huomioida myös se, että etelän maissa hotellien uima-altaat voivat olla aikamoisia pöpöpesiä. Ainakin itse mietin kaksi kertaa ennen kuin menisin piilolinssit silmissä uima-altaalle.

Hyvää matkaa sinulle!

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa