Vahvat lukulasit yli +6 voimakkuuksilla

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Raija S kysyi 17.12.2015

Menin hakemaan tilaamiani (luku)laseja, ja kun katsoin peiliin olin aivan järkyttynyt: kehykset olivat ihan oudon näköiset. Kehyksiähän on vaikea hahmottaa ostaessa kun ei näe kunnolla.

Vahvuus +6,05 /+6,65. Kaupan virkailija (optikko ei paikalla) käytti kolme eri kertaa sanontaa “kun sinulla on tämä näkö ihan HIRVEÄ… ei tämän vahvuisia saa parempia ” “kun näkö on noin HIRVEÄ niin hionta isoon kehykseen on tosi, tosi vaikea”

Onko +6, ++ jotain niin hirveää että sitä ei juuri esiinny ja että se on erillisen ilkeilyn aihe? Onko suurennuslasi ainoa mahdollisuus? Lukeminen ja käsityöt on sen kanssa kovasti hankalaa.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Raija!

En usko myyjän tehneen tahallaan pilkkaa laseistasi, vaikka termin ”hirveä” käyttäminen ei toki kovin fiksulta kuulostakaan.

Joka tapauksessa +6 on voimakkuus, jota ei tule ihan päivittäin vastaan optikkoliikkeessä. Mitään hirveää tässäkään voimakkuudessa ei kuitenkaan ole.

Valitettavasti minun on mahdoton ottaa tarkemmin kantaa kehyksiisi, kun en pääse näkemään niitä. 

Sinun voimakkuudet ovat kuitenkin sellaiset, että kehyksen valintaan sekä linssimateriaalin pitää kiinnittää huomiota, jotta lopputulos olisi siisti. Joka tapauksessa näillekin voimakkuuksille on kuitenkin saatavissa siistin näköiset lukulasit. Hintaa lukulaseille tulee kuitenkin jonkin verran enemmän kuin pienemmillä voimakkuuksilla muun muassa ohennuksen johdosta.

Kehysvalinnalle on haastavaa silloin kun asiakkaalla on enemmän voimakkuutta. Tällöin ehdotan itse asiakkaalle, että voimme ottaa kehyksistä kuvan. Toinen vaihtoehto on se, että laitamme asiakkaalle piilolinssit silmään sovituksen ajaksi. Näin asiakas pystyy itse arvioimaan miltä kehykset näyttävät.

Näetkö kuitenkin uusilla laseillakin hyvin?

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa