Voiko 11-vuotias käyttää säännöllisesti piilolinssejä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Isonenä kysyi 1.1.2015

Olisiko mahdollista jos voisin alkaa käyttämään säännöllisesti piilolinssejä vaikka olen vasta 11 vuotta?

Osaisin huolehtia hygieniasta jne. Ja ottaisin ne pois heti kun tulen kotiin koulusta. Ja en käyttäisi vaikkapa viikonloppuna niin olisiko se mahdollista?

Haluaisin käyttää siksi kun minulla on muutenkin aika suurehko nenä ja kun käytän silmälaseja niin se vielä korostaa sitä enemmän ja inhoan nenääni… Niin olisi mukavampi kulkea kadullakin ilman että ihan jokainen ihminen tuijottaa ja kuiskuttelee nenästäni.

Ja myös kun käytän silmälaseja niin on alkanut tulemaan enemmän näppylöitä ja finnejä koska sankoihin kerääntyy likaa.. ja minulla on muutenkin mm. mustapäitä niin en niitä hirveästi enempää haluaisi. Ja jos en vielä 11 vuotiaana voisi aloittaa käyttää ns. säännöllisesti niin mikä olisi sitten sopiva ikä?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!
Valitettavasti en voi näin netin kautta kertoa kuinka paljon voisit mahdollisesti käyttää piilolinssejä. Sopivat käyttömäärät mietitään aina tapauskohtaisesti jokaisen piilolinssien käyttäjän kohdalta.

Yleisellä tasolla voin kuitenkin sanoa, että valitettavan monesti käy niin, että vaikka ajatus olisi ottaa linssit heti koulupäivän jälkeen silmistä ja pitää viikonloppuna taukoa linssien käytöstä, ei tämä onnistukaan kuten olisi ajateltu. Iltaisin ja viikonloppuisin saattaa olla aina menoa, johon linssit pitää laittaa. Lopulta huomataankin, että silmälasit eivät ole enää olleet käytössä juuri ollenkaan.

Tämä oli kuitenkin vain hyvin yleisellä tasolla sanottu. Toki sinä voisit pitääkin kiinni sovituista käyttörajoista.

On myös sanottava, että nykyaikaiset piilolinssit ovat hyviä ja turvallisia silmille. Tästä huolimatta en suosittelisi sinun ikäiselle piilolinssejä kokoaikaiseen käyttöön.

Mielestäni sinun kannattaa puhua tästä piilolinssiasiasta vanhempien kanssa ja varata mahdollisesti ajan optikolle piilolinssisovitukseen. Tällöin selviää kuinka paljon ja minkälaisia piilolinssejä voisit käyttää.

Sitten vielä muista mainitsemistasi asioista.

Monestihan nämä ulkonäköasiat, kuten nenän koko ovat sellaisia, että ne ovat meille itselle asia joka hyökkää peiliin katsoessa silmille. Välttämättä kukaan muu ei kuitenkaan kiinnitä asiaan mitään huomiota. Toisin sanoen teemme asiasta itse ongelman, vaikka muut eivät sitä edes huomioisikaan.

Jos kuitenkin koet, että nenäsi on iso, voidaan se saada näyttämään pienemmältä oikeanlaisella kehysvalinnalla. Olen laittanut aiheeseen liittyvät kirjoituksen linkin tämän vastauksen loppuun.

Silmälasien sankojen likaantumista en osaa pitää pahana ongelmana. Sangat voidaan ja kannattaakin pestä päivittäin samalla periaatteella kun linssitkin. Sankojen peseminen tapahtuu yksinkertaisesti juoksevan, haalean veden alla. Lisäksi voit käyttää tarvittaessa puhdistuksessa silmälasienpuhdistusainetta. Näin sankoihin ei pääse kerääntymään likaa eivätkä ne varmasti aiheuta näppylöitä tai finnejä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa