Voiko heijastamattoman pinnan lisätä silmälasien linsseihin jälkikäteen?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Sarppaa kysyi 5.2.2014

Ostin juuri peruslasit, ilman heijastuksen estoa. Kysyisinkö voiko linsseihin vielä laittaa nyt jälkikäteen tuon heijastamattomuuden, koska tällaisina en voi silmälaseja pitää.

Tällaisinaan lasit jäävät käyttämättä koska minua häiritsee jatkuvat heijastumiset linsseihin.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Sarppaa!

Valitettavasti linssejä ei pystytä jälkikäteen pinnoittamaan.

Ainoa vaihtoehto saada laseihisi heijastamaton pinta on vaihtaa linssit uusiin, heijastamattomalla pinnalla varustettuihin linsseihin.

Peruslinssi ilman pintaa heijastelee tosiaan varsin paljon, kuten olet huomannutkin lasiesi kanssa.

Itse suosittelen asiakkaille heijastamatonta pintaa lähes aina ihan muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Näkeminen heijastamattomalla pinnalla olevan linssin kanssa on huomattavasti tarkempaa ja miellyttävämpää. Lisäksi linssi on kauniimman näköinen, kun se ei heijastele.

Yleensä laseihin valitaan pinnoittamaton linssi silloin kun lasit halutaan saada mahdollisimman edullisesti.

Nykyään uuden polven linssimateriaalit ovat lähes aina varustettu kovalla ja heijastamattomalla pinnalla, eikä niitä edes ole mahdollista saada edes ilman pinnoitteita.

Jos lasien käyttäminen tuollaisena tuntuu mahdottomalta, oikeastaan ainoa vaihtoehto on selvittää paljonko linssien vaihtaminen heijastamattomalla pinnalla oleviin linsseihin maksaisi. Tätä kannattaa luonnollisesti kysyä liikkeestä, josta ostit lasit.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Pälvi says

  Ostin, tai jouduin ostamaan uudet silmälasit ollessani USA:ssa missä olen edelleen. Laseistani puuttuu heijastuksenestopinnoite kokonaan mikä häiritsee suunnattomasti. Kuva näkyy myös panoraamamaisesti linssien läpi (voi kylläki olla uuden karheutta, sain lasit eilen). Tehoja laseissa on vas. -6 ja oik. -5,25. Linssit ovat “single vision polycarbonate”. Mitä mahtaa maksaa heijastuksenestopinnoitteen laittaminen jälkikäteen (Suomen hintapuun mukaan) ja onko se ylipäätään mahdollista? Muuten oon kyllä tyytyväinen uusiin laseihini.

  • Hei Pälvi!

   Valitettavasti heijastukseneston lisääminen jälkikäteen ei ole mitenkään mahdollista.

   En tunne tarkemmin USA:n optisen alan käytäntöjä. Suomessa kuitenkin ainakin omista asiakkaistani käytännössä lähes kaikki päätyvät heijastamattomaan pintaan. Lisäksi tämä on suurimmassa osassa linsseistä oletuksena.

   Nuo Polykarbonaatti-linssit ovat vähän harvinaisempi valinta silmälasien linsseiksi ainakin Suomessa. Usein polykarbonaattia käytetään suojalaseissa ja se on hyvin iskunkestävää materiaalia. Kestävyys on toki hyvä puoli myös silmälasien kanssa.

   Näkemisen kannalta tuossa ei kuitenkaan ole mitään ongelmaa. Uskoakseni linssit ovat kuitenkin kohtuullisen paksut, koska niissä ei taida olla ohennusta. Tästäkään ei ole kuitenkaan mitään varsinaista haittaa, koska et ole ilmiselvästi kiinnittänyt asiaan huomiota.