Voiko infrapunasaunassa käyttää silmälaseja?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Kaisa Lehtinen kysyi 28.12.2015

Onko myös infrapunasauna liian kuuma linssien pinnoitukselle, vaikka lämpötila on pienempi kuin tavallisessa saunassa (35-50 astetta)?

Olisi mukava käyttää saunomisaika kuntosalilla käydessä lukemiseen, mutta joku varoitteli silmälasien kärsivän.

Ilman laseja en näe lukea muuta kuin lehden isoimmat otsikot.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Kaisa!

Kiitoksia mielenkiintoisesta kysymyksestä. Valitettavasti minulla ei ole sinulle kuitenkaan varmaa vastausta eikä asia ole tullut aiemmin vastaan esimerkiksi omien asiakkaiden kautta.

Jos asiaa ajatellaan ihan lämpötilan kannalta, niin silmälasien linssien ja pinnoitteiden pitäisi kestää varmasti 35-50 asteen lämpötila. Tämän verran voi lämpimissä maissa olla lämmintä ihan ulkonakin.

Jos kuitenkin lämpötila nousee 60 asteeseen tai yli, en käyttäisi silmälaseja edes lämmön takia.

Lämmön lisäksi en osaa kuitenkaan arvioida voisiko infrapunasaunasta olla jotain muuta haittaa laseille. En kyllä keksi miksi näin olisi, mutta toisaalta en tunne tarkemmin infrapunasaunan toimintaperiaatetta.

Itselleni tulee mieleen, että joka tapauksessa infrapunasaunassa kannattaisi ehkä käyttää esimerkiksi vanhoja laseja, jos ne ovat toimintakunnossa. Näin lämpö ja hikoilu ei turhaan sotkisi uusimpia laseja. Toisaalta taas kyllä lasien pitäisi kestää säännöllinenkin kastuminen ja hikoilu, koska onhan se arkipäivää esimerkiksi ulkotöitä tekeville.

Voin yrittää vielä selvittää asiaa ja kommentoin tätä kirjoitusta, jos saan vastauksen. Toki tätäkin kirjoitusta saa kommentoida, jos esimerkiksi joku optikko tai infrapunasaunojen toimintaa paremmin tunteva tietää vastauksen.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa