Voiko karsastuksen takia leikattua silmää leikata uudestaan?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Helena kysyi 6.6.2015

Olen 50nen nainen.

Syntymästäni asti minulla ei ole ollut näköä vasemmassa silmässä. Vasenta silmääni on leikattu 2 kertaa, viimeksi n. 10 v sitten ja leikkaus tehtiin paikallispuudutuksessa.

Nyt karsastus taas lisääntynyt eli vasen silmäni karsastaa ulospäin. Voiko tätä enää leikata ja olisiko minulle apua prismalaseista?

Käytän yksiteholaseja joiden voimakkuus on -2. Onko mitään muuta silmälasivaihtoehtoa jolla saisi ns. sokean silmän karsatusta hoidettua ?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Helena!

Valitettavasti en ole optikkona oikea henkilö arvioimaan onko karsastuksellesi tehtävissä mitään leikkauksen avulla. Sinun pitäisi siis kääntyä silmälääkärin puoleen tämän asian suhteen.

Näin netin välityksellä en pysty ottamaan myöskään kantaa siihen olisiko karsastuksellesi tehtävissä jotakin silmälaseilla.

Koska kyseessä on jo leikattu silmä, täytyy sinulla olla lain mukaan lupa silmälääkäriltä, jotta optikko voisi määrätä sinulle lasit. Tähän riittää vaikka silmälasireseptipohjalle kirjoitettu vapaamuotoinen lupa, josta selviää luvan antaneen lääkärin tiedot.

Ihan ensimmäiseksi suosittelen sinua kuitenkin tosiaan käymään silmälääkärillä, koska silmääsi on jo leikattu. Voitte keskustella silmälääkärin kanssa uuden leikkauksen ja lasikorjauksen mahdollisuudesta.

Muutenkin silmälääkäri osaa varmasti vastata mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Pahoittelen, että minusta ei ollut apua tämän enempää. Karsastuksen leikkaushoito on kuitenkin asia, joka kuuluu ehdottomasti silmälääkärille optikon sijaan.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa