Karsastuksen hoitaminen aikuisena?

Osta piilolinssit netistä!

Jättivalikoima piilolinssejä ja nopea toimitus. 97% tilauksista lähtee saman päivän aikana, kun ne on tehty.

Alensa.fi

Nimimerkki Erakko kysyi 4.11.2014

Hei!

Ongelmani on piilokarsastus ja “laiska silmä”. Silmät ovat suoraan katsoessa suhteellisen suorassa, mutta viime vuosina karsastava silmä (vasen) on alkanut kääntyä ulospäin! Peilistä näkee että katson silmällä “ohi”, kuin johonkin kauas. En ole ikinä pystynyt katsomaan silmällä ylöspäin, se ei vaan käänny vaan jää keskelle. En myöskään osaa katsoa silmällä oikealle puolelle, se ikäänkuin jää pois pelistä ja kääntyy liikaa sisäkulmaan päin.

Olen aivan hukassa jos vahvan silmän peittää. Vahvan silmän lihakset tuntuvat kireiltä ja rasittuneilta, melkeimpä jo puristavat silmää? Muuten näkö on normaali eikä minulla ole koskaan ollut silmälaseja.

Sama vaiva on ollut syntymästä lähtien. Eikö tällaisia vaivoja hoideta yleensä lapsena peittohoidolla yms.? Minun silmääni ei ole hoidettu millään tavalla lapsena, miksiköhän? Nyt ikää on yli kaksikymmentä.

Eli voiko tällaista ongelmaa hoitaa vielä aikuisiällä? Mitkä ovat prismalasit ja olisiko niistä apua? Entä silmäjumppa? Lappuhoito?

Mistä voisin hakea apua? Asun pk-seudulla.

Asia vaivaa TODELLA paljon. Vältän jo ihmisiä kun pelkään että silmät katsovat mihin sattuu.

Kiitos jo etukäteen vastauksesta!!

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Erakko!
Ihan ensimmäisenä minun on sanottava että näin netin välityksellä kun en pääse tutkimaan silmiäsi, on minun mahdoton sanoa mitään varmaa sinun näkemisestäsi ja karsastuksestasi.

Kuvailemiesi oireiden perusteella sinulla voisi kuitenkin olla jonkin asteista karsastusta.

Milloin näkösi on tutkittu edellisen kerran? Ymmärsinkö oikein, että koet näkeväsi molemmilla silmillä yhtä hyvin vaikkakin vasen karsastaakin?

Muistatko onko silmiäsi tutkittu kuitenkin lapsena silmälääkärissä? Joskus karsastus voi jäädä hoitamatta sen takia, että karsastusta ei huomata neuvolassa. Tällöin lasta ei luonnollisesti lähetetä
tarkempiin jatkotutkimuksiin.

Yleisellä tasolla voidaan sanoa, että karsastusta voidaan hoitaa prismalaseilla tai joissain tapauksissa karsastusleikkauksella. Joskus myös silmäjumpasta voi olla apua.

Mielestäni sinun kannattaisi varata aika erityisesti karsastuksiin perehtyneelle silmälääkärille. Hän pystyisi arvioimaan parhaiten pystytäänkö tilannettasi helpottamaan jollain tavalla.

Jos kuulut esimerkiksi opiskelijaterveydenhuollon piiriin, kannattaa sinun kysyä asiaa täältä.

Toki voit selvittää myös olisiko sinun mahdollista päästä julkisen sektorin kautta silmälääkärille. Valitettavan usein julkiselta puolelta ei kuitenkaan saa helposti lähetettä silmälääkärille.

Jos näiden kautta silmälääkärille pääseminen ei onnistu, niin sitten ainoaksi vaihtoehdoksi jää yksityinen silmälääkäri.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa
Piilolinssioptikko Google+:ssa

Jätä kysymys tai kommentti

*