Ensimmäiset moniteholasit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Ensimmäiset monitehot kysyi 6.11.2013

Hei!

Olen juuri saanut ensimmäiset moniteholasit ja hyödynsinkin tarjousta kahdet yksien hinnalla. Molemmat otin kuitenkin paremmilla ja samoilla linssiominaisuuksilla, eli lukualueessa ei näin ollen ole eroa. Toiset kehykset ovat muoviset ja toiset metalliset.

Olen myös huomannut eroja lasien lukualueessa ja tämä optikon mukaan johtuu kehysten mallista. Muovisia silmälaseja käyttäessäni on lukualue kuitenkin kapeampi, kuin metallisia käyttäessä. Muovikehyksissä lukukorkeus on 18,5 ja metallikehyksissä 20. Voiko tämä vaikuttaa asiaan? Muovikehykset nousevat myös korkeammalle (ei kuitenkaan peitä kulmakarvoja). Tarvitsen varmaankin vain aikaa tottumiseen, sillä nyt joudun kääntelemään päätäni esim. täyttäessäni jotain kaavakkeita.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Silmälasien tottumiseen vaikuttavat monet tekijät. Erilaiset kehykset saattavat istua eri etäisyydellä ja erilaisessa kulmassa silmään nähden ja esimerkiksi tämä vaikuttaa näkövaikutelmaan.

Myös kehyksen korkeus vaikuttaa näkökenttään siten että erikorkuisilla laseilla lukukorkeus on erilainen. Monesta moniteholinssistä valmistetaan erilaisille lukukorkeuksille suunniteltuja rakenteita. Osasta moniteholinsseistä voi siis olla omat versiot matalalle ja korkealle kehykselle.

Et kertonut tarkemmin kuinka kauan olet käyttänyt uusia lasejasi. Joka tapauksessa tottuminen kestää jonkun aikaa. On ihan normaalia, että moniteholinsseillä pelkkien silmien kääntäminen ei riitä lähelle katsoessa, vaan myös päätä on käännettävä jonkin verran. Aluksi tämä tuntuu oudolta, mutta jossain vaiheessa asiaan ei kiinnitä enää huomiota.

Toivottavasti sait vastauksestani jotain apua. Sinun kannattaa myös lukea tämän vastauksen loppuun linkittämäni kirjoitukset moniteholaseista. Kysy ihmeessä lisää, jos joku asia jäi vaivaamaan.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa