Piilolinssit 10-vuotiaalle?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Pessi kysyi 20.10.2014

Hei. Sain juuri ohuet kiikarit mutta en ollenkaan pidä niistä.

Ne on tarkoitettu vain kouluun, mutta voisiko siltikään yrittää hommata piilolinssejä 10 vuotiaalle?

Minua ei ollenkaan ärsytä piilolinssit silmiä ja lasit taas särkee päätä. Vastaa nåpeasti! 🙂

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Pessi!
Valitettavasti en optikkona pysty millään suosittelemaan vielä sinun ikäiselle piilolinssejä noinkin säännölliseen käyttöön.

Jos sinusta tuntuu, että silmälasien kanssa on säännöllisesti päänsärkyä, kannattaa asia toki selvittää. En tiedä kuinka kauan sinulla on ollut lasit käytössä. Kyse voi olla myös silmälaseihin tottumisesta etenkin jos et ole käyttänyt laseja kovin paljon.

Sinun iässä silmälasien käyttäminen voi tuntua aluksi tylsältä ja ajatus piilolinssien käytöstä tuntuu hyvältä. Hyvin nopeasti niihin kuitenkin tottuu, eikä silmälasien käyttämisessä ole enää mitään ihmeellistä.

Omassa työssäni tapaan toisaalta myös nuoria ja lapsia jotka haluaisivat silmälasit, vaikka niille ei olisi tarvetta.

Jos kuitenkin haluat selvittää piilolinssiasiaa, niin ihan ensimmäiseksi sinun pitäisi jutella vanhempiesi kanssa, ellet ole jo jutellutkin.

Tämän jälkeen voisitte olla yhdessä optikkoon yhteydessä ja käydä mahdollisesti piilolinssisovituksessa. Tällöin optikko pystyy kertomaan voisitko käyttää piilolinssejä ja kuinka paljon. Samalla selviäisi myös minkälainen linssi sinulle soveltuu.

Missään tapauksessa piilolinssit eivät kuitenkaan voi olla tuossakaan iässä ainoa näönkorjausvaihtoehto. Tarvitset myös ajan tasalla olevat silmälasit.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa