Silmälasin linssien heijastukset aiheuttavat päänsärkyä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Ans 22.10.2014

Heippa
Olen 18 vuotias tyttö joka sai ekat lasinsa 3 viikkoa sitten. Hankin ne specsaverisilta ja niissä on hajataitonkorjausta ja kaukonäkemiseen. Olen pitänyt lasejani säännöllisesti päivittäin ja olen saanut päivittäin pääkipuja.

Olen huomannut että lasini heijastavat todella paljon eri valoja ja saattaa olla se pääkipujeni syy koska olen herkkä valoille koska saan pääkipua jo ollessani pari tuntia koneella tai vilkkuvista valoista.
Optikko ei kertonut minulle mistään heijastuksenestoista tai muusta lisämausteista, joista sain tietää vasta toissa päivänä kaverilta. Optikko tiesi tarkkaan että ekoja lasejani hankin. Mitä tässä on tehtävissä?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Ans!

Todella harmillista, että sinulla on ongelmia silmälasiesi kanssa.

Ensimmäisenä ottaisin yhteyttä liikkeeseen, josta ostit lasit. Kun kerrot heille ongelmistasi, niin he pystyvät tarkastamaan lasien ja näöntarkastuksen oikeellisuuden kaikin tavoin. Voihan olla myös mahdollista, että ongelmat johtuvat jostain muusta heijastelusta.

Missään nimessä tätä yhteydenottoa ei tarvitse mitenkään epäillä tai häpeillä. Päinvastoin, on aina loppujen lopuksi liikkeenkin etu, että heille tulee tieto myös mahdollisista ongelmista.

Sitten tuohon heijasteluun. Valitettavasti linsseihin ei ole mahdollista lisätä jälkikäteen heijastelematonta pintaa. Sinun kannattaa kuitenkin kertoa myös herkkyydestäsi ja sanoa olleesi pettynyt siihen, että sinulle ei kerrottu esimerkiksi heijastamattomasta pinnasta laseja ostaessasi.

Itse pyrin kertomaan aina asiakkaalle minkälaisia linssejä ja pinnoitteita sekä ohennuksia laseihin on saatavissa. Näin asiakas voi sitten tämän tiedon perusteella päättää minkä hän kokee tärkeäksi ja mistä on valmis maksamaan.

On totta, että ilman heijastamatonta pintaa olevien linssien pintaan tulee valoheijasteita. Osan asiakkaista mielestä ne voivat olla todella kiusallisia.

Toivottavasti ongelmasi selviää ja saat lasit, jota pystyt käyttämään ilman ongelmia.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. jamppe says

  Hei! Itse pohdin että miten on parasta hoitaa laseja jos on pinnoittamattomat linssit? Oisko jotain hyviä hoito ohjeita? Erottuvatko naarmut heijastavan linssin pinnasta jos tulee?

  • Hei Jamppe!
   Sinällään laseja kannattaa hoitaa aina samalla tavalla riippumatta siitä onko niissä esimerkiksi kovaa pintaa tai ei ollenkaan pinnoitteita.

   Olen kirjoittanut linssien puhdistamisesta oman kirjoituksen. Ohjeet löytyvät oikeastaan siitä.

   Mielestäni naarmut erottuvat ja vaikuttavat näkemiseen samalla tavalla riippumatta siitä onko linsseihin valittu heijastamaton pinta tai ei.

 2. Heippa! Voisiko tuommoisessa tapauksessa periaatteessa vedota tyytyväisyystakuuseen? Onhan se kohtuutonta että tietämättömälle ei ole esitelty näitä mausteita ja se aiheuttaa sitten ongelmia silmälasijan kanssa. Saako tuommoisen takuun vaihdettua periaatteessa linssit tuommoisessa tapauksessa?

  • Hei Elsa!
   Tyytyväisyystakuun sisällössä on eri liikkeiden välillä eroja. Valitettavasti en tiedä miten Specsaversilla toimitaan tällaisessa tilanteessa.

   Ainakin osassa optikkoliikkeistä asiakkaan on mahdollisuus saada uudet, paremmilla ominaisuuksilla olevat linssit maksamalla edullisempien ja arvokkaampien linssien välinen erotus.

   Itse pyrin löytämään asiakkaan kanssa mahdollisimman sujuvat ratkaisun, jos lasien kanssa on ongelmia. Välillä tällöin voi hävitä yksittäisessä kaupassa, mutta uskon tämän tuovan pidemmällä tähtäimellä saman asiakkaan vielä takaisin. Lisäksi asiakkaalle jää toivottavasti muutenkin positiivinen kuva ja parhaimmillaan asiakas kertoo siitä myös muille.

   Parhaiten asia selviää aina olemalla yhteydessä optikkoliikkeeseen.

   Yleisellä tasolla voin sanoa, että minusta on harmillista, että asiakkaalle ei ole esitelty kaikkia saatavissa olevia tuotteita. Asiakas joka ei ole aikaisemmin laseja käyttänyt, ei voi tietää erilaista mahdollisuuksista ja ominaisuuksista eikä toki tarvitsekaan tietää. Optisen alan ammattilaisen kuuluisi kertoa ne asiakkaalle.