Silmät näyttävät pienemmiltä uusien silmälasien kanssa

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Uudet lasit kysyi 13.1.2015

Hei,

Ostin uudet silmälasit. Vahvuudet eivät muuttuneet aikaisemmista (-2,5 ja -2,75), ainoastaan hajataiton korjausta tuli hiukan toiseen silmään lisää.

Osaatko sanoa, miksi silmäni näyttävät nyt paljon pienemmiltä uusissa laseissa kuin aikaisemmissa laseissa? Vaikuttaako siihen, että uudet kehykset ovat suuremmat?

Vaikuttaako uuteen hajataittoon tottuminen sen, että korkeuserojen hahmottaminen on vaikeaa, en huomaa helposti esim. maassa olevia kuoppia.

Kiitos jo etukäteen!

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Kehyksen koko voi tosiaan aiheuttaa sen, että silmäsi näyttävät pienemmiltä uusilla silmälasien kanssa vanhoihin silmälaseihin verrattuna.

Miinuslinssi pienentää silmää ja mitä isompi kehys on, sen pienemmältä silmä näyttää linssiaukossa. Tämä nykypäivän kehysmuoti ei siis välttämättä ole paras mahdollinen isoihin miinusvoimakkuksiin.

Sinulla tosin miinusta ei ole kovinkaan paljon. Sen verran miinusta on kuitenkin, että linssi pienentää silmää jonkin verran.

Joka tapauksessa noilla voimakkuuksilla en usko, että kyseessä olisi mikään iso ongelma tai esimerkiksi joku ulkopuolinen kiinnittäisi siihen huomiota. Itse tämmöiset asiat toki huomaa kun omia kasvoja tulee katseltua eri tilanteissa. Alussa asiaan voi itse kiinnittää huomiota, mutta totuttuasi tuskin enää huomaat asiaa.

Hajataitteisuudessa tapahtuneet muutokset voivat tosiaan vaikeuttaa totutteluvaiheessa korkeuserojen havaitsemista. Samanlaisia oireita voi aiheutua myös isommasta kehyksestä tai joissain tapauksissa erilaisesta linssimateriaalista.

Uusiin laseihin tottuminen voi kestää jopa muutaman viikonkin. Jos kuitenkin lasien kanssa oleminen tuntuu mahdottomalta, niin silloin kannattaa ottaa yhteyttä liikkeeseen, josta ostit lasit.

Tämän kirjoituksen loppuun olen linkittänyt kirjoituksen muun muassa uusiin silmälaseihin tottumisesta.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa