Ensimmäisten monitehojen valinta vaikeaa

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Moninainen kysyi 21.10.2014

Hei Piilolinssioptikko!
Silmälääkärini on suosittanut minulle monitehoja jo jokin aika sitten, ja nyt olen päättänyt että voisin kokeilla, että miten ne auttaisivat näkemiseni ongelmissa. Monitehot ovat kuitenkin hintavampi sijoitus, varsinkin kun minulla on laseissa myös aika suuri prismantarve.

Olen käynyt parissa liikkeessä hintatiedusteluretkillä. Hinnoissa tuntuu olevan aikamoinen haitari, ja tuntuu todella vaikealta osata tehdä ratkaisua sen suhteen, että millaiseen linssivalintaan minun tulisi päätyä.

Minulle on näytetty liikkeissä kuvia, joissa verrataan erilaatuisten monitehojen eroja tarkannäkemisen alueiden suhteen. Koska minulla ei ole ikinä ollut monitehoja, niin minua arveluttaa se, että kuinka häiritseviä kuvautumisvirhealueet ovat.

Haluaisinkin nyt kuulla mielipiteesi sen suhteen, että miten maallikko voi tehdä vertailua eri moniteholinssien välillä? Ja että voiko halvempiin linsseihin olla tyytyväinen? Vai pitääkö tässä asiassa nyt sitten ihan vain sokkona luottaa omaan optikkoon?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Moninainen!
Monitehon valinta on kuluttajalle haastava tehtävä. Jokaisessa liikkeessä on eritasoisella optiikalla olevia linssejä ja eri optikkoliikkeiden välillä on eroja. Toisen liikkeen paras linssi voikin olla toisessa liikkeessä vasta se toisiksi tai vaikka kolmanneksi paras linssi.

Oman kokemukseni mukaan osa ihmisistä pärjää varsin hyvin niin sanotuilla perusmoniteholinsseillä. Osa taas ei meinaa tulla toimeen parhaimmillakaan linsseillä.

Ammattitaitoinen optikko osaa kertoa minkälainen linssi sinun voimakkuuksilla kannattaisi valita. Samalla hän osaa kertoa millä tavalla esimerkiksi prisman tarve vaikuttaa linssin kuvautumiseen.

Uudemman tekniikan yksilöllisissä linsseissä pystytään huomioimaan enemmän henkilökohtaisia mittoja kuin vanhemman polven linsseissä. Näin niiden voisi olettaa toimivan paremmin kuin vanhemman polven linssien.

Valitettavasti en pysty nimeämään yhtään varmasti kaikilla toimivaa linssiä. Itselläni on ollut käytössä Hoyan, Essilorin sekä suomalaisen Piilosetin linssejä. Nämä kaikki ovat toimineet moitteettomasti minulla kaikin puolin.

En oikein osaa neuvoa muuta kuin kiertelemään eri liikkeissä. Kun kerrot valinnan vaikeudesta, niin hyvä optikko pystyy varmasti auttamaan sinua.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa