Kannattaako moniteholasien hankkiminen näillä arvoilla?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Ville75 kysyi

Sain reseptin optikolta:

  • Sf o: +0.25 v: +1.00
  • Cyl o: -0.25 v: -0.75
  • Ax o: 85 v: 80
  • Vapaa vis o: 1.00 v: 0.80
  • Visus o: 1.2 v: 1.2
  • Add o: 1.25 v: 1.25

Olen ennen hankkinut yksiteholaseja mutta en ole niihin tottunut. Kävely rapuissa ja luonnossa on epävarmaa vaikkakin kaukonäkö yksitehoilla tarkempi.

Pelottaa ostaa satojen eurojen monitehot vaikka sekä optikko että silmälääkärikin niin ehdottivat. Onko tarvetta ja sopisiko monitehot minulle paremmin kuin yksitehot? Päätetyöskentelyä n 3 tuntia päivässä ja luen n tunnin päivässä.

Lisäksi kannattaako sijoittaa rahaa kalliisiin monitehohiontoihin vai riittäisikö keskitason mallit? Eikös tuo add ole se mikä eniten muokkaa vääristymiä?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Ville!

Kertomiesi voimakkuuksien pohjalta lasit tarkentaisivat näkemistäsi varsinkin vasemman silmän osalta jonkin verran kauas. Toisaalta näet kuitenkin myös ilman laseja kohtuullisesti. Valitettavasti en siis voi antaa yksiselitteistä vastausta siihen kannattaako moniteholasien hankkiminen vai ei. Optikolla ja silmälääkärillä on kuitenkin ollut varmasti syynsä suositella monitehoja sinulle.

Yksi monitehojen hankkimista puoltava seikka on se, että mitä pienemmillä voimakkuudella monitehoihin alkaa totutella, sen helpompi niihin on yleensä tottua.

Mitä yksilöllisempi ja sitä kautta myös hinnaltaan arvokkaampi moniteholinssi valitaan, sen laajemmat tarkkana näkyvät katselualueet linssiin saadaan. Lisäksi uudemman tekniikan linsseihin on helpompi tottua ja niissä pystytään ottamaan tarkemmin huomioon yksilöllisiä tarpeitasi. Luonnollisesti myös lasien voimakkuus vaikuttaa siihen minkälaiset katselualueet linssiin saadaan.

Yleisesti ottaen ADD vaikuttaa eniten niin sanottuihin sivuvääristymiin. Mitä suurempi ADD on, sitä enemmän myös vääristymiä on. Toki myös monet muut tekijät vaikuttavat tähän.

Valitettavasti minulla ei ole siis yksiselitteistä vastausta kysymykseesi, mutta toivottavasti tästä oli jotain hyötyä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa