Onko kaukolaseista apua migreeniin?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki K kysyi 18.4.2015

Ikä nökä 48v ja hajataitto ja päätä särkee migreeni

Auttaako jos ostan lähilasien lisäksi myös kaukolasit tai kannattaako se? Päätä särkee varsinkin lukiessa tai alkaa särkeä ja auringonpaisteella keväällä verhot on pidettävä kiinni.

Voisiko kaukolasien käyttäminen auttaa migreenissä?

sf -0.5 +0.25
cyl -0.50 -0.50
as 145 85

Piilolinssioptikon vastaus

Hei K!

Valitettavasti kukaan ei voi sanoa varmasti olisiko kaukolaseista hyötyä migreenistä johtuviin päänsärkyihin. Itselläni on ollut migreenistä kärsiviä asiakkaita suunnilleen vastaavilla voimakkuuksilla. Osa heistä on saanut laseista apua ja osa ei. Kokemukseni perusteella kuitenkin pientenkin taittovirheiden korjaaminen voi helpottaa migreenistä kärsiviä.

Kertomiesi voimakkuuksien pohjalta sinulla näyttäisi olevan hajataitteisuutta molemmissa silmissä. Lisäksi oikea silmäsi on likinäköinen ja vasen kaukonäköinen. Kauas katsellessa silmäsi tekevät kokoajan tarkennustyötä, etkä missään vaiheessa näe molemmilla silmillä terävästi ilman laseja katsoessa.

Mielestäni sinun kannattaisi lähteä kokeilemaan olisiko silmälaseista apua tilanteeseesi.

Lisäksi monet migreenistä kärsivät ovat todella merkkiä kirkkaille valoille niin kuin kerroitkin. Suosittelen sinulle siis myös laadukkaiden aurinkolasien hankkimista omilla vahvuuksilla.

Mielestäni sinun kannattaa pyörähtää optikkoliikkeessä. Näin voitte jutella optikon kanssa tilanteestasi. Luultavasti näkösi kannattaa tarkastaa uudestaan, ellei sitä ole tarkastettu ihan hiljattain.

Toivottavasti migreeniisi saataisiin helpotusta näillä keinoilla. Tiedän, että migreeni on viheliäinen sairaus.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa